Hirdetés
Hirdetés

Flying Angels – Jön az új Trottel-lemez, itt egy dal róla

Lángoló Premier

A Trottel Records sorban jelenteti meg újramaszterelve a régi Trottel-albumokat vinylen, idén nyár elején például az 1989-es Bordeline Syndroma című bemutatkozó lemezt bónuszokkal megtoldva. A publikálási lendületnek reméljük egy soron következő apokalipszis sem vet gátat, viszont most egy igen hosszú pauza, azaz tíz évvel a legutóbbi Trottel sorlemez, a 2010-es Embryo után vadonatúj anyag kerül forgalomba: TrottelA Talayapa projekt címmel. Mivel a zenekar egész életműve alatt többek közt a folytonos megújulásról volt ismert, természetesen a Talayapa projekttől is markánsan új megszólalásra számíthatunk. Egy dalt már közzé is teszünk, jövő héten pedig a teljes lemezt. De innen átadjuk a szót Rupaszov Tamás zenekarvezetőnek:

Orosz Csabival jó pár évig játszottunk együtt és róttuk Európa útjait még a kilencvenes évek végén. Az együttműködés 2001-ben szakadt meg három Trottel lemez (Troxx Tracks [1997], Interference [1999], Fluid [2000]) után. 20 évvel később újra összesordort minket a szél és a közös inspiráció szárnyán 2018 óta zajongunk, basszusgitáron, elektromos dobokon, padokon kísérletezgetve. Eleinte dob-basszus duóként debütáltunk (amit egyébként folytatni is szeretnénk) majd a szintén régi Trottel tag Kardos Ritával (One Step Ahead [2008], Embryo [2010]) kiegészülve született meg az új Trottel formáció. Közben a vinyl revival újra meghozta a Trottel lemezrögzítési kedvét is, ezzel a trió felállással vettük fel az új albumot, ami most jelenik meg október végén online felületeken, és decemberben limitált vinyl LP formátumban.

A Talayapa project a Trottel 12. stúdiólemeze. Folytatjuk évtizedeken átívelő zenei kalandozásunkat hangzások és hangulatok között, amúgy Trottelesen, azaz stílushatárok nélkül: pszichedélia, energia, egy kis mágia, és a 2010-es évek magyar valóságának hangulatai.

A zenekar felállása: Kardos Rita – aerophone, soprán szaxofon, ének, Orosz Csaba –elektromos dob, sequencer, és Rupaszov Tamás – basszusgitár, ének.

A lemezen vendégszerepel a zenekar 2010-es éveiből Fekete Inci elektromos hegedűn, valamint Puskás István (Embryo) gitáron és steel gitáron. A felvétel Turán, házi körülmények között készült, Orosz Csabi rögzítette és keverte heroikus munkával, Tanka Pisti (Tilos) pedig maszterelte.

Hirdetés

További információk és rendelés.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,988KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,820FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók