Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Flying Angels – Jön az új Trottel-lemez, itt egy dal róla

Lángoló Premier

A Trottel Records sorban jelenteti meg újramaszterelve a régi Trottel-albumokat vinylen, idén nyár elején például az 1989-es Bordeline Syndroma című bemutatkozó lemezt bónuszokkal megtoldva. A publikálási lendületnek reméljük egy soron következő apokalipszis sem vet gátat, viszont most egy igen hosszú pauza, azaz tíz évvel a legutóbbi Trottel sorlemez, a 2010-es Embryo után vadonatúj anyag kerül forgalomba: TrottelA Talayapa projekt címmel. Mivel a zenekar egész életműve alatt többek közt a folytonos megújulásról volt ismert, természetesen a Talayapa projekttől is markánsan új megszólalásra számíthatunk. Egy dalt már közzé is teszünk, jövő héten pedig a teljes lemezt. De innen átadjuk a szót Rupaszov Tamás zenekarvezetőnek:

Hirdetés

Orosz Csabival jó pár évig játszottunk együtt és róttuk Európa útjait még a kilencvenes évek végén. Az együttműködés 2001-ben szakadt meg három Trottel lemez (Troxx Tracks [1997], Interference [1999], Fluid [2000]) után. 20 évvel később újra összesordort minket a szél és a közös inspiráció szárnyán 2018 óta zajongunk, basszusgitáron, elektromos dobokon, padokon kísérletezgetve. Eleinte dob-basszus duóként debütáltunk (amit egyébként folytatni is szeretnénk) majd a szintén régi Trottel tag Kardos Ritával (One Step Ahead [2008], Embryo [2010]) kiegészülve született meg az új Trottel formáció. Közben a vinyl revival újra meghozta a Trottel lemezrögzítési kedvét is, ezzel a trió felállással vettük fel az új albumot, ami most jelenik meg október végén online felületeken, és decemberben limitált vinyl LP formátumban.

A Talayapa project a Trottel 12. stúdiólemeze. Folytatjuk évtizedeken átívelő zenei kalandozásunkat hangzások és hangulatok között, amúgy Trottelesen, azaz stílushatárok nélkül: pszichedélia, energia, egy kis mágia, és a 2010-es évek magyar valóságának hangulatai.

A zenekar felállása: Kardos Rita – aerophone, soprán szaxofon, ének, Orosz Csaba –elektromos dob, sequencer, és Rupaszov Tamás – basszusgitár, ének.

A lemezen vendégszerepel a zenekar 2010-es éveiből Fekete Inci elektromos hegedűn, valamint Puskás István (Embryo) gitáron és steel gitáron. A felvétel Turán, házi körülmények között készült, Orosz Csabi rögzítette és keverte heroikus munkával, Tanka Pisti (Tilos) pedig maszterelte.

További információk és rendelés.

Kommentek

35,681KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
734FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk