Finish him! – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

Lui Kang és Kung Lao kibújik a kocsmai arcade gépből, Jackie Chan bekeményít, Collin Farrell pedig egy telefonbetyár célkeresztjébe kerül.

Mortal Kombat (2021 / akciófilm)

29 év telt el azóta, hogy a Midway Games eljuttatta a játéktermekbe, ezzel együtt a légypapírral és „hitel nincs” táblákkal felszerelt vasúti restikbe a Mortal Kombat arcade játék legelső verzióját. Az uzsonna- és templomi perselypénzt sutyiban játékgépbe szóró fiatalság pedig elámult azon, amint az összecsapások során szökőkútként spriccelt a vér, és ahogy Sub Zero egy győztes meccs végén puszta kézzel kiműtötte ellenfele gerincét. Mindebből az 1995-ös filmadaptáció az égvilágon semmit nem adott vissza, sőt egy rossz Disney-adaptációnak tűnt, éppen ezért itt volt az ideje, hogy – legalább brutalitás szintjén, ha már videójátékból képtelenség jó feldolgozást készíteni – igazságot szolgáltasson a Mortal Kombatnak. (HBO GO)

Az idegen (The Foreingner – 2017 / akciófilm / thriller)

Míg Bunyós Pityunál az elszenvedett fejsérülések mulatós karriert eredményeztek, Jackie Chan esetében a Kínai Kommunista Párt méltatását. Ezt leszámítva nemigen volt drámai megnyilvánulása, a piaci rést pedig Martin Campbell rendező (Casino Royale, Goldeneye) is felismerte. Chan ezúttal egy decens üzletembert alakít, aki elveszíti tinédzser lányát egy londoni terrorcselekményben. A nyomok egy ír kormányhivatalnokhoz vezetnek, aki nem mutatkozik különösen segítőkésznek a hobbirobbantgatók kézrekerítésében. (Netflix)

A fülke (Phone Booth – 2002 / thriller)

A 90-es, 2000-es években aligha akadt magasabb labda a tőrőlmetszett trollok részére, mint az utcai telefonfülkékbe befutó téves hívások. Stu Shepard médiatanácsadó szeme is felcsillan, amikor megcsörren a közelében és nyilvános telefon, ám a hívó fél nem holmi diszkalkuliás taktaharkányi teherfuvarozó, hanem egy békétlen mesterlövész. Ez utóbbi képességét azonnal demonstrálja is, amikor agyaggalambnak néz egy közeli járókelőt. (HBO GO)

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés