Hirdetés
Hirdetés

Fesztiválok biztonságosabbá tételére dolgoztak ki ajánlásokat az Egyesült Államokban

A tavalyi Astroworld Fesztiválon történt tagédiára válaszul dolgozott ki egy munkacsoport ajánlásokat, amelyből kiderül, hogy megfelelő előkészítés mellett a hasonló tragédiák esélye gyakorlatilag a nullára csökkenthető.  Tavaly tíz koncertlátogató meghalt, és több mint háromszázan sérültek meg Travis Scott houstoni koncertjén. A katasztrófát követő napokban Greg Abbott texasi kormányzó megígérte, hogy felállít egy munkacsoportot, ami a koncertbiztonságra dolgoz ki ajánlásokat.

Hirdetés

A csoport szervezőkből, biztonsági szakértőkből, rendfenntartókból, tűzoltókból és zeneipari vezetőkből állt, akik több személyes találkozót és megbeszélést tartottak a témában. A jelentésben azokra a hiányosságokra mutatnak rá, amelyek hozzájárulhattak a tragédiához.

Bár bizonyos szintű kockázat minden tömegrendezvény velejárója, a megfelelő tervezés lehetővé teszi a texasiak számára, hogy biztonságos előadásokon, koncerteken és más kulturális eseményeken vehessenek részt

– írják az ajánlásban, aminek egyik alappillére egy úgynevezett rendezvényszervezői útmutató létrehozása, amelyben minden jogi követelmény szerepel, és tartalmaz gyakorlati utasításokat és ajánlásokat is. Ebben szerepelne egy lista a szervezőknek, az ott dolgozóknak, az elsősegélyben résztvevőknek szánt képzésekről, szervezeti és kommunikációs struktúrák, és arra vonatkozóan is lennének ajánlások, mikor kell leállítani egy koncertet, vagy  hogyan kell ilyen esetekben reagálni.

A koncertre járást is tanulni kell – Hogyan lehet kezelni a pánikoló tömeget?

A munkacsoport támogatja azt a követelményt, hogy a szervezők határozzák meg, ki válaszolna a rendezvény helyszínén érkező segélyhívásokra, és azt javasolja a helyi hatóságoknak, hogy állítsák le a műsort, ha megállapítást nyer, hogy egy eseményt engedély nélkül szerveztek meg, vagy megsértették a kiadott engedély határait.

A jegyértékesítési folyamat részeként egy koncertlátogatói magatartási kódex kialakítását is kérték, amely egyértelművé teszi, hogy milyen magatartások vezetnek ahhoz, hogy valakit kidobjanak az eseményről. Azt is javasolják, hogy a helyszínek kommunikáljanak más helyszínekkel, ahol az adott sztár már korábban fellépett, hogy tudják, mire számíthatnak. De ami szerintük a legfontosabb, hogy együtt kell működni a művészekkel, mert a tőlük érkező üzenetek lehetnek a leginkább meggyőzőek.

Nyolc tipp, amit minden koncertre járónak ismernie kell

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,984KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,810FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók