Hirdetés

Fenntarthatóság és akadálymentesítés – ez az LG két hívószava idén

Berlinben megnéztük, mire helyezte idén a hangsúlyt az LG. Amellett, hogy bemutattak egy-két új dolgot, kiderült, hogyan lehet egy egész házat fenntarthatóbbá és energiahatékonyabbá tenni, kizárólag LG eszközökkel, és hogy hogyan gondolkodnak ők a háztartási eszközök akadálymentesítésén, ami alatt nem azt kell érteni, hogy nem veri bele az ember a lábát a mosógépbe egy óvatlan pillanatban, hanem azt, hogy szeretnék, hogy mindenki egyfrormán könnyedén tudja használni tudja az eszközöket.

Élet energiafüggőség nélkül

Az egész világon valóban központi kérdés az energiaárak alakulása, ami nem csak anyagi kérdés, de ugye a Földnek is jobb lenne, ha nem a fosszilis energiahordozókra tennénk fel az életünket. Ennek megoldására mutatott be példát az LG, és felépítettek egy LG Smart Cottage nevű teljes értékű lakóházat, hogy megmutassák, lehetséges úgy élni, hogy az egész otthon energiaellátását hőszivattyú és napelem oldja meg. Lemondások nincsenek, a házban teljes értékű konyha, nappali, légtisztító, mosógép, szárítógép, mosogatógép, tekintélyes méretű hűtő található, kád, és természetesen lehet fűteni-hűteni, és még légtisztító is belefér, arról nem is beszélve, hogy lehet autót tölteni is. A megtermelt, de felesleges energiát pedig lehet tárolni, és más országokban el is lehet adni a szolgáltatónak. A ház egyébként olyannyira élhető, hogy meg is vásárolható, és tényleg elég menő, hogy többé nem kell a gáz- és villanyszámlán aggódni. Ja, és azt már mondanunk sem kell, hogy az egész lakás okosotthon, az alkalmazásban pedig monitorzni lehet, hogy melyik eszköz mennyit fogyaszt.

Főszerepben az esélyegyenlőség

A másik menő újítás az LG háza tájáról a Universal UP Kit, ami gyakorlatilag nem más, mint háztartásigép-kiegészítőkből áll, amik nem mellesleg újrahasznosított anyagokból készültek. A cél az, hogy a testi fogyatékkal élők életét könnyítsék meg úgy, hogy ez ne azt jelentse, hogy teljesen új eszközöket kell vásárolniuk. A megoldás segítséget jelenthet a hallás- vagy látáskárosodás, illetve valamilyen központi idegrendszeri sérüléssel küzdőknek.

 • A Universal UP Easy Handle Kitben az LG mosógépek ajtajához és mosószeradagoló
  fiókjához tartozó levehető fogantyúkat lehet találni, hogy az eredetileg süllyesztett fogantyúkat meg tudják fogni azok, akiknek károsodottak, illetve gyengébbek a finommotoros készségeik vagy a csuklójuk.
 • A készlet kontrasztos színekben is elérhető, ami kifejezetten a látási nehézségekkel, például tompalátással küzdőknek jelent segítséget.
 • Az  Assistant Kit egy olyan, utólag felszerelhető kerekes támaszték, amely megváltoztatja az LG CordZero rúdporszívó súlyelosztását, emiatt egyszerűbb vele a  manőverezés.
 • Az LG Stylerhez kifejlesztett Easy Hanger Kit egy kör alakú fogantyúval felszerelt
  hosszú nyél, amellyel a kerekesszékesek is könnyen felakaszthatják ruhaápoló készülék
  mozgó fogasára a ruhadarabokat.
 • A hűtőkben a Rotate Shelf Kit segít, amely a készülék polcaihoz való hozzáférést könnyíti meg.
 • Az Easy Nozzle Kit, a víztisztítóhoz csatlakoztatva kényelmesen beállítható a
  kifolyócső magassága és távolsága. A víztisztító a látássérültek számára Braille-írással
  ellátott szilikonborítással is kiegészíthető.

 

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,010KedvelőTetszik
3,062KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk