Hirdetés
Hirdetés

Felülvizsgálhatják Amy Winehouse halálának okát

Lemondott az Amy Winehouse halálának ügyében eljáró törvényszéki orvosszakértő. A tavaly júliusban elhunyt énekesnő halálának ügyében eljáró Suzanne Greenawayt 2009-ben nevezte ki londoni halottkém-asszisztensnek férje, az észak-londoni halottkémként dolgozó Andrew Reid. Az asszony azonban tavaly novemberben beadta a lemondását, miután a hatóságok tudomására jutott, hogy a törvényi előírásokkal szemben nem rendelkezett öt évnyi regisztrált brit ügyvédi gyakorlattal. Greenaway a kinevezése előtt tíz éven át praktizált szülőhazájában, Ausztráliában.

"Tavaly novemberben nyilvánvalóvá vált, hogy hibát követtem el a kinevezés során, és elfogadtam a lemondását" – mondta el Reid. Greenaway felmondását azonban csak most hozták nyilvánosságra. A lemondott halottkém összesen 12 ügyben vett részt a kinevezése óta, és bár férje szerint mindegyik esetben kifogástalanul járt el, felajánlotta, hogy amennyiben az érintett családok szükségét érzik, úgy megismétlik a vizsgálatokat.

A tavaly októberben végzett halottkémi vizsgálat során Greenaway "szerencsétlenségnek" minősítette Amy Winehouse halálát. Ez a törvényi meghatározás a nem természetes, de nem is szándékosan előidézett, nem bűncselekmény okozta halálesetekre vonatkozik: Winehouse esetében ez a több hétnyi absztinencia után bekövetkezett véletlen alkoholmérgezésre utalt. A vizsgálati jelentés szerint Winehouse lakásában az énekesnő halála után három üres vodkásüveget találtak.

Winehouse családja egyelőre nem döntötte el, hogy felülvizsgáltatja-e az októberi eredményt. A kivételes tehetségű, többszörös Grammy-díjas brit dívát – aki a rhythm & blues és a dzsessz műfajában egyaránt otthonosan mozgott rövid, de kiemelkedő sikerű karrierje során – testőre találta holtan tavaly július 23-án koraeste az észak-londoni Camden kerületben lévő lakásán.

Halála óta az énekesnőnek egy posztumusz albuma jelent meg, tavaly december ötödikén Lioness: Hidden Treasures címmel. Az album megjelenése előtt több dalt is megmutattunk róla, például itt és itt, Amy Winehouse még életében forgatott utolsó, Tony Bennett-tel készült klipjéről itt írtunk, a posztumusz lemezhez kapcsolódó videoklip pedig itt szerepelt az egyik klipmegosztásunkban.

Advertisement
39,004KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,640FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló