Hirdetés

Feloszlott a Qualitons

Egy ideje már csendben volt a Qualitons, de ezt még akár a Covid utóhatásaira is rá lehetett fogni, most viszont kiderült, hogy nem az volt az oka. A zenekar ezt a közleményt tette ki a Facebook-oldalára:

Egy ideje már érzékelhetitek hogy nem vagyunk aktívak koncertek és kommunikáció terén. Ennek az az oka, hogy a háttérben sokat beszélgettünk, fejtegettük a dolgainkat, és végül arra jutottunk, hogy ebben a formában nem folytatjuk tovább a zenekart. Tudnotok kell, hogy maximális tisztelettel és barátságban válnak el útjaink.
Az nem kizárt, hogy a nem túl távoli jövőben, hasonló felállásban, más néven zenélünk még együtt, de a Qualitons történetében egyfajta befejezésnek van itt az ideje. Köszönjük, hogy tiszteletben tartjátok a döntésünket. Tudjuk, hogy sokan csalódottak vagytok emiatt, éppen ezért mindenképp szerettünk volna Nektek (és persze magunknak) egy búcsúajándékkal kedveskedni. Hosszú tervezés, előkészületek és figyelemelterelődések után végül kezünkben tarthatjuk a Kexek fizikai megjelenését, mely a Budabeats kiadó gondozásában jelenik meg, vinyl formátumban.
Ennek okán április 28-ára az Edithbe egy közönségtalálkozóval egybekötött release partyra invitálunk Titeket. A lemez ott kapható először. Gyertek el, barátkozzunk, dedikálunk is.
Addig is, és utána is, Písz!

Szóval koncert már nem lesz, ezzel a találkozóval kell a rajongóknak beérnie.

A Qualitons már azelőtt az ország egyik legígéretesebb zenekara volt, hogy a Red Hot Chili Peppers tagjai is rájuk kattantak volna 2016-ban.

A csapat 2008-ban alakult, a 60-as 70-es évek magyar beatkorszakát megidézve, de mai hangzással. 2009-ben kezdtek el együtt koncertezni Kovács Katival, de közös lemez végül nem lett belőle. Helyette saját lemezeket adtak ki, amik egyre inkább a pszichedelikus és progresszív rock irányába mentek el, felhasználva a magyar folklórt is a funk, a soul és beat mellett hatásként.

Három saját dalokkal teli stúdiólemezük jelent meg, illetve bónuszként a fenti közleményben is olvasható KEXEK, amin a Kex zenekar dalait formálták saját képükre. Erről a Zöld Sárga című dalt a legendás seattle-i rádóban, a KEXP stúdiójában is előadták élőben. A KEXP-ben egyébként ők voltak az első magyar zenekar, akik felléptek.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk