Hirdetés

Feléledt a Porcupine Tree, jön a lemez, új dal is van

Minden bizonnyal egy Porcupine Tree-rajongó sem számított erre, de 11 év után aktivizálta magát a meghatározó brit progrock-zenekar. Annyira, hogy egyből egy friss dallal tértek vissza, igaz, a lemez csak jövő nyáron jelenik meg, a turné pedig jövő ősszel indul.

A zenekar 2010 után egyébként csak csendben leállt, egészen 2018-ig azt hihette mindenki, hogy pihen, de akkor Steve Wilson, a csapat frontembere, dalszerzője, agya kizárta, hogy valaha is újra összeállnak. Eddig tartott a nagy határozottság, igaz, idén már nem ellenkezett annyira, ha a reunion szóba került. Minden bizonnyal azért, mert akkor már újra dolgozott a zenekar.

Az okokat Wilson egyébként arra vezeti vissza, hogy miközben szórta magából  a szólólemezeket, egyre csak gyűltek az olyan dalok, amiket csak Porcupine Tree-ként tudott elképzelni, így aztán Colin Edwin basszusgitároson kívül mindenkit összehívott, aki 2010-ben a zenekarban volt, és összerakták a Closure / Continuation című nagylemezt. Erről szól alább a Harridan című dal, ami az album nyitószáma lesz.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk