Hirdetés

Felejtsük el – Premieren Kóbor Zsóka és Polgár Patrik új videója

Lángoló Premier

A Felejtsük el című dalt Polgár Patrik a pandémia berobbanásakor írta 2020 tavaszán. A duó a DAL 2020-ban a döntőig jutott, ahogy ők mondják, csodálatos időszak volt, majd egyik pillanatról a másikra mindkét lábuk alól kihúzták a talajt, maradt az üres bizonytalanság. A szerzemény kiindulási alapja is ez volt, de azért a szerző szerint ott van a reménysugár is a sorok végén, “mert remény mindig van, ezt most már érezhetjük is.”

Hirdetés

Polgár Patrik:

“Az alkotási folyamat úgy zajlott, hogy megírtam a szöveget, aztán a zenét, majd az énekdallamot. Mindezt megmutattam Zsókának, aki a verse részek énektémáit írta át a saját elgondolása szerint, ami egyébként sokkal jobb lett az eredeti elképzelésnél. Ezt követte a stúdiómunka. Minden dalunkat Zalaegerszegen, a BP Sound Stúdióban rögzítettük eddig, ez most sem volt másképp, hiszen Bácskay Péter szakmai tudása, segítőkész hozzáállása és maximalizmusa miatt egy pillanatig sem volt kérdés, hogy kivel dolgozzunk együtt.

Rengeteget ültünk a dalon. Mindig hiányérzetünk volt, ahogy visszahallgattuk. Alapvetően duó vagyunk gitár-ének felállásban. A sokadik visszahallgatás után viszont éreztük, hiába lehetne jó ez a szerzemény, kellenek bele még hangszerek. A dalt végül meghangszerelte Bácskay Péter, zongorázott benne Svertsits Tamás. Egész jól alakultunk a végleges verzió felé, de még mindig hiányérzetünk volt, leginkább a refrénnél. Ekkor hívtam fel Demkó Matyit (aki több híres mainstream előadónak is hangszerelte a dalait, jelenleg pedig a Jetlag zenekarban billentyűzik), hogy segítene-e a refrént kicsit jobban beindítani. A válasz természetesen igen volt és tulajdonképpen Matyi munkája után nyerte el a dalunk a végleges változatát. Nem volt könnyű menet, de én nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel, és nagyon bízom benne, hogy sokaknak tetszik majd.”

Kóbor Zsóka:

“Az elmúlt időszak sokak számára rendkívül megterhelő volt. Az új dal és a videóklip erről a számunkra is nehéz időszakról szól. Mindkettőnknek rendkívül hiányoztak a mozgalmas, zenéléssel teli hétvégék, hétköznapok. A Felejtsük el számunkra azt jelenti, hogy szeretnénk magunk mögött hagyni az elmúlt hónapok fáradtságait, esemény nélküliségét és azt a tehetetlenségérzetet, amely ez alatt a hosszú idő alatt végig bennünk volt. A dal természetesen mindenkinek szól, azonban azok, akik hozzánk hasonlóan éreznek, talán könnyebben azonosulhatnak majd vele.”

Polgár Patrik a videóról:

“Azt hiszem, minden abból indul ki, hogy Felsőszölnökön élek. Csodálatos hely, mindenkinek ajánlom, gyönyörű természeti adottságai vannak, kedves emberek lakják, én nagyon imádom. Zsókával rengeteg jó élményünk köthető ide, hiszen évzáró koncertjeinket itt szoktuk tartani, mindig nagy érdeklődés és lelkes közönség fogadott minket. A helyszín kiválasztásánál azonban nem csak a lakóhelyem dominált, hiszen ez elég önző dolog is lett volna. Felsőszölnök polgármestere, Ropos Gábor, a Brian & Brian Bt. tulajdonosa mindig is kedvelte, amit csináltunk. Gábor a cége által egy komolyabb összeggel beszállt az első nagylemezünk és a szóban forgó videóklip anyagi költségeibe. Emiatt is döntöttünk úgy, hogy szeretnénk egy hálás gesztust tenni felé, vagyis forogjon a klip Felsőszölnökön, ahol ő a polgármester.

A videóklip elkészítése az Instant Cinema mindenese, Gerócs Balázs munkája. A klipben segítségünkre volt még Rozgonyi János, Gyécsek Gábor, Hegyes Anett és Háklár Adél is, akinek még a sminket is köszönhetjük. Balázzsal nem először dolgoztunk együtt, nagyon jó hangulatban telt ez a forgatás is. Az időjárás kedvező volt, így könnyedén jártuk a falut és rögzítettük az anyagot. A településen belül hat helyszínen zajlott a forgatás, szerencsére mindenhol zökkenőmentesen mentek a munkálatok, a végeredménnyel pedig elégedettek vagyunk.”

A videó:

A duó tervei szerint szeptember 1-én jelenik majd meg Elviszlek címre hallgató első nagylemezük, a koncertekről pedig ezt mondják:

“Alapvetően a koncertek látogatottsága ismét lehetséges védettségi igazolvánnyal. Ez elég sok feszültséget is kelt, még a legnagyobb zenekarok rajongói körében is. Igyekeztünk valami megoldást találni erre a kialakult helyzetre. Június 18-án veszi kezdetét a “HÁTTÉRZAJ” névre keresztelt turnénk. Ennek az a lényege, hogy vendéglátó egységek teraszain fogunk játszani, természetesen mint háttérzenét szolgáltató formáció, így bárki, aki szeretne minket hallani, el fog tudni jönni. Találkozhatnak velünk a nyár folyamán már biztosan: Zalaegerszegen, Pápán, Székesfehérváron, Dunaújvárosban és Szentgotthárdon is. Érdemes követni a közösségi oldalainkat, hiszen ott naprakész infókat lehet találni minden aktualitásunkról, így a fellépéseinkről is.”

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
804FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk