Hirdetés

Feladná társait a Capitoliumba betörő Iced Earth-főnök

Büntetésének csökkentéséért cserébe két vádpontban bűnösnek vallja magát Jon Schaffer – írja a Vice. Az Iced Earth főnökét eredetileg hat vádponttal akarták bíróság elé állítani, de együttműködés fejében ebből négyet elengednek, marad viszont az amerikai Kongresszus működésének akadályozása, illetve halálos fegyver engedély nélküli bevitele a Capitolium területére. Mint írtuk annak idején, Schaffer január hatodikán, sokadmagával betört az amerikai törvényhozás épületébe, ahol medveriasztó sprével fenyegette a hatóságot, hogy megakadályozza a megválasztott Joe Biden elnökválasztási győzelmének képviselők általi megerősítését.

A zenész egyébként ezért a két vádpontért is akár harminc év börtönt kaphatna, de együttműködésének fejében jelentősen csökkenthetik azt. Sőt, ha olyan információkat szolgáltat a betöréssel kapcsolatban, még kevesebbet kaphat, illetve akár tanúvédelmi programra is alkalmas lehet, de erről az Igazságügyi Minisztérium hoz majd döntést.

A lényeg, hogy a Vice szerint Schaffer az összeesküvést szító, szélsőjobboldali Oath Keepers csoport alapító tagja, ami 2009-ben indult Stewart Rhodes vezetésével. (Schafferen ilyen feliratú sapka volt a capitoliumos támadáskor.) Az egyelőre nem világos, hogy a gitáros mennyit tud a szervezetről, és ebből mit ad át, de teljes együttműködést ígért.

Amit Mehta kerületi bírósági bíró elmondta, hogy Schaffer esküt tett, hogy saját akaratából cselekszik így, majd megerősítette, hogy bűnösnek vallja magát. Az alku része lenne, hogy a zenész a következő hónapokban elmehetne a családjához, az ügyvédeihez, illetve a tulajdonában lévő stúdiókban is dolgozhatna, még akkor is, ha ahhoz államhatárt kell átlépnie.

Jon Schaffer január 18-án adta fel magát, miután az FBI körözést adott ki rá. Azóta próbálták elintézni az óvadékot, de a bíróság nem járult hozzá.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
912FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk