Hirdetés

Feketére festett arccal banánt hámoz Schuster Lóránt a P.Mobil új klipjében

Kijött a P.Mobil új klipje, ami egyrészről vicces. Vicces azért, mert az a szám címe, hogy Kell a pénz a lóvéra, és az NKA adott is a zenekar kiadójának 500 ezer forintot ennek támogatására. Másrészről nem vicces (vagy csak mi nem értjük), mert egy jelenetben Schuster Lóránt zenekarvezető feketére festett arccal (blackface-ben) banánt hámoz, ami az egyik leggyakoribb rasszista utalás nagyon régóta. Mindezt ráadásul megerősíti egy White Lives Matter feliratú pólóval, de ez önmagában fel sem tűnt volna senkinek, aki valamennyire is ismeri Schuster Lóránt nyilatkozatait.

A klip alatti kommentekben valaki be is írja, hogy All Lives Matter, amire a P.Mobil nevében valaki úgy reagál, hogy “Így igaz, de ez a szám nem erről szól”, majd miután valaki erre reagálva megkérdezi, hogy akkor miért kellett a White Lives Matter a klipbe, azt írja a P.Mobil, hogy “Azért, hogy próbálj meg gondolkodni rajta!”

Egyébként a klip elvileg tele van utalásokkal, legalábbis ezt mondta a Lángolónak egy, a zenekart jól ismerő forrásunk. Így például az, hogy a tagok a vízben állva eveznek Visegrád felé, akár lehet a kormány kritikája is, de ez a banánhámozás, akárhogyan gondolkozunk, teljesen kilóg a kontextusból, akár szimpla polgárpukkasztásért került bele, akár nem.

Egyébként a célt elérték (ha ez volt), ugyanis már most az egyik legnézettebb videó a P.Mobil csatornáján, igaz, a dislike is jóval több rajta, mint a like. Illetve elkezdett pörögni a kommentszekció is, nemrég például valaki a klipben látható lányt dicsérte sajátos módon, amire a P.Mobil úgy reagált, hogy “Végre valaki észrevette! Igaz, a cukorkáknak banán kell.”

Kommentek

37,329KedvelőTetszik
2,908KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló