Hirdetés
Hirdetés

Februárban jön a Dream Theater új albuma, a Distance Over Time

dt-distanceovertime-presspic.jpg

Február 22-én jelenik meg a Dream Theater új albuma Distance Over Time címmel, amely a zenekar 14 lemeze, ezzel együtt első kiadványuk lesz új kiadójuk, az InsideOut Music gondozásában. A hírek szerint a progresszív metal alapcsapat friss anyaga újonnan felfedezett kreatív megoldásokat is felvonultat, ezzel együtt igyekeztek megőrizni minden olyan elemet, amiért a rajongóik eddig szerették őket. A lemez producere Joe Petrucci gitáros volt, a keverést Ben Grosse végezte, míg a mastering Tom Baker munkája. A borítót a legendás Hugh Syme tervezte. A hajtás után további tudnivalók mellett egy háromrészes videóinterjút is találtok.

A hírek szerint az anyagot a zenekar idén nyáron egy klasszikus zenekari edzőtábor kereteiben írta és rögzítette. 2018 júniusában egy időre szó szerint összeköltöztek, hogy új dalokon dolgozzanak a Yonderbarn nevű helyen, amit erre az időre stúdióvá alakítottak, utólag nagyon intenzív és különösen produktív időszakként jellemezve ezeket a napokat. Hogy fel tudják idézni ugyanezt a mágiát, a lemezt végül ugyanabban a helyiségben vették fel, ahol a dalok megszülettek. A végeredmény pedig elmondásuk szerint egy olyan lemez, ami egy új kezdetet jelent a zenekar számára, amelynek elkészítése során úgy fedeztek fel eddig ismeretlen zenei területeket, hogy közben hűek maradtak a zenekar gyökereihez is.

John Petrucci így nyilatkozott ezzel kapcsolatban:

Amikor meghallgatom az albumot, pontosan fel tudom idézni az írási folyamat minden pillanatát; hol álltam a szobában, mi inspirált minket az adott pillanatban, mi az egyes dalok mögött meghúzódó mondanivaló. Producerként az volt a célom, hogy megpróbáljam elkészíteni a legjobb hangzású Dream Theater-lemezt, amit valaha csináltunk, hogy a hallgatók könnyen bele tudják magukat ásni a zenébe. Nagyon szerettem volna, ha ez a felvétel valóban közvetíti mindazt a szellemiséget, örömöt és szenvedélyt, amit az album elkészítésébe fektettünk, hogy átjöjjön az a magától értetődő természetesség, és nyers energia, ami a zenekart jellemezte a stúdióban. Úgy érzem, ezt sikerült megvalósítani, és remélem, mások is így éreznek majd.

A zenekar tagjai a felvétel helyszínén egy részletes, három epizódból álló videóinterjút is készítettek, amíg megérkezik az új album, ezzel is lehet hangolódni.

 

 Mutatjuk a borítót is, ha már szóba került. 

dreamtheaterdistanceovertimecdbetter.jpg

Advertisement
38,980KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,800FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló