Hirdetés

Ezúttal jár a taps – Az új Gwen Stefani-dalról

Pár hónappal ezelőtt teljes érdektelenséggel fogadtuk Gwen Stefani (állítólag) gyökereihez visszatérő Let Me Reintroduce Myself című dalát. Nem utáltuk és nem szerettük, egyszerűen ötlettelennek és unalmasnak találtuk. Az énekesnő azonban gyors tempóban előrukkolt a következő dallal: a Slow Clap-hez készült videóklip csütörtök este debütált, és el kell ismernünk, Stefani ezúttal simán hozza szólókarrierje másfél évtizeddel ezelőtti csúcspontjának színvonalát. A 2006-os The Sweet Escape lemezen például gond nélkül lehetett volna ez a dal az első kislemez a Wind It Up helyett.

Hirdetés

Persze rögtön tegyük hozzá, hogy az énekesnő a legsikeresebb időszakában is tudatosan egyensúlyozott a tökéletes popdallamok és szándékosan pofátlan és fárasztó megvalósítási technikák határán. A Slow Clap ugyanazokat a fortélyokat veti be a hallgató ellen, mint korábban a Hollaback Girl vagy a Wind It Up. A tapsolós-mondókás refrén idegesítő és repetitív – és mégis pár hallgatás után kitörölhetetlenül beépül az ember tudatalattijába (a cikk írója hetek óta ezt kántálja, akármennyire próbálja leküzdeni).

Míg a legutóbbi Let Me Reintroduce Myself kislemez főleg azért vérzett el, mert mind a dalszerzés, mind a megvalósítás frontján béna volt, a Slow Clap egy tisztességesen megírt és összerakott dal, ami pontosan az énekesnő erősségeire épít. Gwen eddig is tudta, hogy nemcsak dallam, hanem ritmus is lehet fülbemászó. A már említett refrén is pont ettől működik. De emellett a verse és pre-chorus részek is magabiztosan építkeznek a Stefani erősségei közé tartozó reggae és dancehall elemekből, és akad itt még egy jó kiállás és egy frappáns outro is. Ráadásul a videóváltozat kedvéért a dalba importált rapper közreműködése sem lett felesleges és erőltetett, Saweetie pont ideális helyeken ad hozzá extra rétegeket a dalhoz.

A Slow Clap így egy lépés a jó irányba, visszafelé. A teljes elégedettséghez már csak az kell, hogy kapjunk végre egy 2005-ös Cool-hoz mérhető klasszikus-dallamos felnőtt popdalt is. Az új videóklipet természetesen az énekesnő házi rendezőjének minősülő, zseniális Sophie Muller jegyzi.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,839KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
743FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk