Hirdetés

Ezt nézzük a Szigeten – Második nap

Mit csinál egy popduó egy bazinagy színpadon? Több ember nézi-e vajon majd a Die Toten Hosent, mint a Fatboy Slimet? Norman Cook vajon ugyanazokat a CD-it hozza el magával, mint a tavalyi Balaton Soundra? A Satyricon tud-e mit kezdeni egy metálügyileg felhígított közönséggel? Ezek a Sziget második napjának kérdései.

A Ting Tings a brit popélet nagy szenzációja, ezért a Sziget éppen aktuális sztárjainak számítanak, mint mondjuk legutóbb volt az MGMT. A szervezők belenyúlnak egy kicsit a frissbe is, ennek volt köszönhető tegnap a White Lies, és a mai duó koncertje. Persze nem túl bátor próbálkozások ezek, a White Lies be volt szorítva egy sátorba, a Ting Tings meg korán, fél ötkor zenél a nagyszínpadon.

Ma meglátjuk, hogy a blöffnek gyanítható próbálkozás, valóban tartalmatlan-e. A Die Toten Hosen nem hibázhat a német közönség előtt, és kár amiatt szomorkodni, hogy egyébként nem Németországban vagyunk, őket is ki kell szolgálni.

A Fatboy Slim nagyszínpados fellépése pedig előzetesen hatalmas buktának tűnik, annak ellenére, hogy borítékolható: a legtöbben kíváncsiak lesznek erre a CD-játszók mögött ugrabugráló hawaii-inges fickóra, aztán majd kiderül, hogy a németek is maradnak-e, főképpen, hogy közéjük szúrták az indie-ben nevelkedett nagyonbrit Bloc Party-t.

Az éjszaka csúcspontján egyesek Trickyt fogják választani, mások a Satyricont. Előbbi közönségét már tegnap látni lehetett a Szigeten, utóbbiét egyáltalán nem, de talán tizenegy órára előbújnak a blackerek a sírjaikból.

A felhozatalt elnézve jó hírnek tűnik, hogy nem vagyunk elhalmozva, de legalább minden eseményt kiélvezhetünk. Reméljük, hogy valóban ezt akarjuk, és nem dőlünk rá az asztalra unalmunkban.

Kommentek

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
695FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

A Deftones újragondolta a White Pony-t – Jön a Black Stallion

Olyanok remixelték a dalokat, mint DJ Shadow, Robert Smith vagy Mike Shinoda.

Csak a lényeg maradhat – 20 éves a U2 All That You Can’t Leave Behind című lemeze

Az All That You Can’t Leave Behind mindenképpen egy fontos U2-lemez és egyike a legjobbjaiknak.

“A depresszió nem divat, hanem betegség” – Premieren az ICENAP új videója

A Dispirit a legelső dal volt, melyen a zenekar dolgozni kezdett a tavalyi megalakulás után.

Színtiszta művészet – Meghallgattuk az új Enslaved-lemezt

Minden Enslaved lemez a legnemesebb értelemben vett művészetről szól, ez is.

Rögtön két játékban indul a magyar e-sport csapat

Ilyenre még világszinten sem volt példa.