Hirdetés

Ezerszer ember – Premieren az Úrfi új dala

Lángoló Premier

Az Úrfi zenekar nem először rendezett ruhagyűjtést, és nem először adott érte dalt. Igaz, most nem digitálisan kapták meg a ruhagyűjtők az új szerzeményt, hanem egy élő esemény keretében. Száraz Bence frontember a következőt mondta a stúdióverzióban alább debütáló számról:

“Ez az a dal, amit a legutóbbi jótékonysági ruhagyűjtésünkön mutattunk meg először a közönségnek. Magán az eseményen 300-400 résztvevő volt jelen, és nagyjából háromszor annyi ruhát gyűjtöttünk össze, mint a korábbi alkalommal.

Az Ezerszer ember nagyon személyes ihletettségű és egy olyan személyről szól, aki az elvei mentén a legvégsőkig tud küzdeni. Ezzel kapcsolatban elég intenzív tapasztalataim vannak, és közvetlenül a családomon keresztül volt szerencsém megtapasztalni, milyen meghatározó tud lenni egy ilyen ember közelsége. Számomra ez a „novella hős attitűd” identitás formáló hatású volt, minden kettőségével együtt. Az egyik oldalon ott van, hogy, aki ezt a mentalitást választja sajátjának, az jó eséllyel a nehezebb utat választja mind közül. Ezek a nehézségek pedig gyakorta nem csak az adott személyt, de a környezetét is érintik. Viszont ezzel együtt egy olyan perspektívát ad az embernek, ami iránytű tud lenni a legbonyolultabb helyzetekben is, és kimeríthetetlen muníció ahhoz, hogy fölülkerekedjünk az elénk gördülő akadályokon. Volt alkalmam megélni az előbbiből fakadó lemondásokat is de olyan életre szóló tanulságokat és energiát kaptam így, ami számomra a pozitív irányba dönti a mérleget örökre.

A dalban a megállíthatatlan energiát szerettük volna megmutatni az egyszerű és határozott, szinte katonás ritmusszekcióval. Viszont szerettem volna érzékeltetni a főhős érzékeny, szinte költői oldalát is. Ehhez olyan hangszíneket próbáltam létrehozni, amik olyanok, mintha üvegből lennének. Ezek mellett szerettem volna kicsit megszemélyesíteni a dal főhősét is, így került bele az álomszerű, fütyülős lead dallam.”

Itt a dal:

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk