Hirdetés

Ezerlábút neveztek el Taylor Swiftről

Taylor Swift nevéhez rengeteg dal, Grammy-díj és slágerek köthető, a lista most egy újonnan felfedezett ezerlábúval bővült.

Derek Hennen amellett, hogy entomológus, azaz rovartannal foglalkozik, és doktori fokozatot szerzett a Virgiania Tech Egyetemen, nagy Taylor Swift rajongó is, ezért mikor felfedezett egy eddig nem ismert ezerlábú fajt, az énekesnőről nevezte, azt mondja, köszönete jeléül, mert a dalai átsegítették néhány nehéz időszakon.

Nannaria swiftae, vagy köznapi nyelven Swift sodrottkarmú ezerlábú. 

A felfedezésről szóló tanulmányt Jackson Means és Paul Marek társszerzőkkel közösen írta, az nem derült ki, hogy ők is rajongók-e, de 17 új ezerlábú fajt azonosítottak, és megállapították, hogy az énekesnőről elnevezett ízeltlábú egyedülálló a genetikája, és a “speciális lábai” miatt. Pont mint Swift, ugye.

Kutatásai során Hennen 17 államba utazott el az Egyesült Államokban, ahol ezerlábúakat keresett. Az ominózus ezerlábút Tennessee államban, a a Fall Creek Falls State parkban találta meg, pont abban az államban, ahol Swift is elindította a karrierét. Egyébként úgy tűnik nem volt olyan túlzottan nehéz rátalálni a Swift-ezerlábúra, mert ugyan az erdőben, de egy út szálán, nagyjából 45 percnyi kutatás találtak rá az egyedekre.

Hennen egyébként egy másik fajt a feleségéről nevezett el. Nem Swift az egyetlen zenész, akiről állatokat neveztek el, Lady Gaga például egy  poloskának adta a nevét, a showman RuPaulról pedig egy csillogó szivárványlegyet neveztek el korábban.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk