Ezek voltak a legnépszerűbb dalok idén a Spotify-on

Bad Bunny

Ha valaki csúnyán elvérzett a korábbi cikkünk miatt, és senkit sem ismert az idei legnépszerűbb Youtube-előadókból, vagy éppen hogy úgy érzi, hogy mindent tud az aktuális poptrendekről, akkor most lehet tesztelni a Spotify segítségével is.

2021-ben a Spotify népszerűségi listáján megőrizte első helyét Bad Bunny.

9,1 milliárdszor hallgatták a dalait úgy, hogy nem is jött ki új lemeze. 

A listán őt követi Taylor Swift és a BTS, a legjobb ötbe Drake és Justin Bieber is belefért. 2021 legnépszerűbb dala Olivia Rodrigo Drivers Licence című slágere lett, őt követi Lil Nas X. Egyébként Olivia Rodrigoé lett a legtöbbet hallgatott lemez is az idén, ezzel ebben a kategóriában is megelőzte Dua Lipát.

2021 trendje volt, hogy sokan találtak vissza régi, több mint húsz éve megjelent slágerekhez. Mint például a Fleetwood Mac Dreams  vagy a Nirvana Smells Like Teen Spirit dalaihoz. A másik pedig egy ennél jóval meglepőbb trend volt, miszerint 1400 százalékkal nőtt meg a növényeknek összeállított playlist népszerűsége. Hogy ez hogyan hatott valójában a dísznövényekre, arra vonatkozóan nincsenek adatok. És persze az oltás is központi téma volt, több mint 42 millió lejátszáson van túl a vakcina tematikájú playlist.

Ezzel egyidőben egy rakás újítás is érkezik, a saját éves visszatekintő mellett, amit össze lehet hasonlítani majd egy ismerős listájával, és a TikTokon is meg lehet osztani, sőt jön hozzá egy játék is, és az egész az ígéretek szerint olyan lesz mint egy mozifilm.

Legtöbbet streamelt előadó

Bad Bunny
Taylor Swift
BTS
Drake
Justin Bieber

Legtöbbet játszott album 

SOUR – Olivia Rodrigo
Future Nostalgia – Dua Lipa
Justice – Justin Bieber
= – Ed Sheeran
Planet Her – Doja Cat

Legtöbbet játszott dalok

“drivers license” – Olivia Rodrigo
“MONTERO (Call Me By Your Name) – Lil Nas X
“STAY (with Justin Bieber)” – The Kid LAROI
“good 4 u” – Olivia Rodrigo
“Levitating (feat. DaBaby)” – Dua Lipa

Legtöbbet lejátszott több mint húsz éves dalok. Fotó / Spotify

A TikTok zenei vezetője szerint nekik köszönhető, hogy a fiatalok megismerik a poptörténelmet