Ez történt Will Smith balhéján kívül az Oscar-díjátadón – Például Billie Eilish Oscar-díjas lett

Az idei Oscar-díjátadón kétségkívül Will Smith ütése szólt a leghangosabban, de azért történtek ezen kívül is izgalmas, igaz kevésbé megbotránkoztató dolgok. Például azonnal kezdjünk a legfontosabbal:

Sipos Zsuzsanna, a Dűne berendezője Oscar-díjat kapott. 

Idén nyolc kategória győztesét nem élőben jelentették be, hanem még a TV-show megkezdése előtt, így például a közönség nem láthatta, hogy a legjobb filmzenéért járó díjat Hans Zimmer kapta a Dűnéért, ami egyébként is tarolt a díjátadón, bár a legjobb filmért járó díjat a CODA kapta.

Ez azért is izgalmas, mert ez az első, hogy csak streaming szolgáltatón (jelen esetben az Apple TV-n) elérhető film lett a legjobb film, míg a legjobb férfi mellékszereplő Troy Kotsur lett, az első siket férfi színész, aki Oscart nyert. 

Egyébként az első siker Oscar-nyertest 1987-ben hirdették ki, Marlee Matlin a legjobb színésznő díját kapta meg, az Egy Kisebb Isten című filmben nyújtott alakításáért.

Zenében nem csak Zimmer volt érintett, Billie Eilish is elmondhatja magáról, hogy Oscar-díjas előadó, hiszen Finneassal közös daluk megkapta a legjobb eredeti dal díját, amit elő is adtak az átadón.

Azonban nem Billie Eilish előadásáról beszélnek a legtöbbet, hanem Beyoncé volt az, akinek a fellépése eltért a szokásostól. A Richard Király című film betétdalát adta elő a Compton teniszpályáról, ez az a hely, ahonnan Venus és Serena Williams pályája elindult. A produkcióban feltűnt Jay-Z-vel közös lányuk Blue Ivy Carter is.

És ha valaki lemaradt volna a címben említett balhéról, akkor eláruljuk, hogy az történt, hogy Chris Rock a színpadról éppen beszólogatott a résztvevőknek, ami egy létező műfaj, roast a neve, és néha jobban sikerül, néha rosszabbul, de általában minden érintett megpróbál kínosan mosolyogni rajta, és a közvéleményre hagyja, hogy eldöntse, hogy a beszólogató vicces volt, vagy bunkó. Will Smith azonban úgy gondolta kifejezi a nemtetszését, és egy pofonnal vett elégtételt, mikor a feleségén, Jada Pinkett Smith-en, illetve annak haján viccelődött Rock. A színpadról azt mondta, hogy Pinkett a G.I. Jane folytatására készül, utalva arra, hogy az első részben Demi More kopaszra borotváltatta a fejét a szerep kedvéért, viszont Pinkett nem divatból, hanem egy alpoceia nevű betegség miatt vesztette el a haját. A poén után Will Smith a színpadra ment, és nagyon úgy tűnik, hogy megütötte Rockot, majd a helyéről káromkodva ordított a műsorvezetőnek. Azért írtuk most ezt ennyire feltételes módban, hiszen azonnal beindultak azok az elméletek, miszerint az egész megrendezett volt, Smith bizonyította, milyen jó színész, és csak az évek óta unalmas díjátadóba akartak újdonságot csempészni, persze jó kérdés, hogy miért pont erőszakkal. Az egész eset egyébként így nézett ki:

Utána nem sokkal Smith megnyerte a legjobb színésznek járó díjat (újabb kapaszkodó azoknak, akik hajlamosak elmerülni az alternatív igazságok világában), a köszönőbeszédében pedig elnézést kért a viselkedéséért. A többi nyertesről pedig itt lehet olvasni.

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,331KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés