Hirdetés

“Ez a lemez színpadra született” – Interjú a Vented-zenekarral

Vented nevű amerikai produkció tagjai közt szerepel Sean Zatorsky (Sinsaenum/ex-Daath/Chimaira), Austin D’Amond (Devildriver/Bleed The Sky/ex-Chimaira), Simon C. Bondar (Sexual Education) és Hájer Gergő (Omega Diatribe). Az induló zenekarról és a készülő lemezről kérdeztük Hájer és Zatorsky-t.

Mennyire nehéz a világ két különböző pontjáról dolgozni a lemezen?

Sean: Manapság országhatárokon keresztüli munkának csak a képzelet szab határt, meg az emberek, akikkel együtt dolgozol. Minden a felhőn keresztül történik, szóval majdnem ugyanolyan érzés, mintha csak pár házzal lennél arrébb és home-stúdióból dolgoznál.

Gergő: Szerencsére nagyon könnyedén tudtunk dolgozni a világhálón keresztül, folyamatosan küldözgettük egymásnak az ötleteket és csiszolgattuk a dalokat. Majd, mikor megvolt a dalok végleges szerkezete, akkor mindenki felvette a sávokat a lemezre. Eszméletlenül intenzíven dolgoztunk, szó szerint minden nap az anyagon ügyködtünk, éjt nappallá téve. Pont kapóra is jött az időeltolódás, hiszen mikor végeztem egy dal pre-production-jével és lefeküdtem aludni, mire felkeltem már vissza is küldték a srácok az új ötletekkel kiegészített verziót. Marha inspiráló folyamat volt számomra, hiszen tényleg mindenki mestere a hangszerének és nyugodtan állíthatom, hogy világklasszis ötletek találkoztak a dalok megszületésekor. A producerünk HK a Vamacara Studióból pedig megkoronázta az egész munkafolyamatot egy olyan böszme sounddal, hogy tényleg csak pislogni lehet… Nagyon izgatott vagyok már, hogy halljátok ti is ezeket a dalokat!

Ezt az időszakot arra szántátok, hogy bemutassátok Magyarországon is a Vented zenekart, és tervben van egy videoklipforgatás is. Magyarország fontos állomása lesz a zenekarnak a későbbiekben is?

Sean: Ezt a hetet fel kellett függeszteni, mivel pozitív lett a covid tesztem közvetlen a járatom indulása előtt. Már úgy volt, hogy felszállok a gépre, mikor megérkezett a tesztem egy nagyon nemkívánatos eredménnyel. Ilyen az élet és az utazás 2022-ben. De igen, elhalasztottuk a forgatást májusra, és Budapest fontos helyszín lesz a jövőt illetően. Sok szép emlékem van Magyarországról, két hatalmas Sinsaenum-klipet is forgattunk itt. Az emberek és az előadók mind nagyon profik és tehetségesek, nagyon jó érzés lesz visszajönni és forgatni egy újat.

Gergő: Sajnos ezúttal nem kedvezett a csillagállás nekünk, minden le volt szervezve a videóklip forgatáshoz és a sajtókörhöz a szóban forgó hétre, amit át kellett ütemeznünk májusra, de szerencsére nem fog kiesni ez a két hónap, mert addig haladunk egyéb dolgokkal a lemezmegjelenés kapcsán.

Mik a főbb okai a Magyarországra utazásodnak a lemez megjelenése előtt?

Sean: Hogy előkészítsük a lemezmegjelenést, nyomjunk egy kis sajtót, csináljunk promo fotókat, leforgassuk az első videoklipünket és nem utolsó sorban, hogy találkozzunk Gergővel és megvitassuk a jövőbeli terveket.

Terveztek koncerteket közvetlenül az album megjelenése után?

Sean: Ha az égiek is úgy akarják, én mindenképpen szeretnék turnézni ezzel a zenekarral.

Gergő: A zenekarban szerencsére mindenki úgy gondolja, hogy ez a lemez színpadra született, így a lehetőségek függvényében mindenképp szem előtt van az a szándék, hogy meg tudjuk turnéztatni a lemezt.

Hol tervezitek elkezdeni ezt a turnét?

Sean: Ez egy elég nehéz kérdés. Ez igazából a többi tag elérhetőségén múlik, hogy mikor lesznek szabadok, ha azok lesznek. Meg attól is függ, hogy a kiadó milyen víziókkal áll elő a lemez kapcsán.

Tudnátok mesélni kicsit a videoklipről, amit itt forgattok?

Sean: A klip nagy valószínűséggel a My Desire dalhoz fog készülni, ami tulajdonképpen egy imidzsklip lesz. Még nem állapodtunk meg a végleges verzióban, hogy mi legyen a témája, vagy miről szóljon, de van pár ötletem, és remélem, hogy a költségvetésünk lehetővé teszi, hogy szabadjára engedjük a képzeletünket.

Gergő: Tulajdonképpen financiális megfontolása is volt annak, hogy Budapesten forgassuk le a klipet, hiszen jóval olcsóbbra jön ki a dolog, mintha mindezt mondjuk Los Angelesben, vagy Atlantában kellene leforgatnunk. Itthon van egy összeszokott stáb, akivel dolgozni fogunk, így valamilyen szinten borítékolható a végkifejlet.

Úgy tudom, hogy a Vented egy supergroup produkció, mégse ez a helyes megnevezése a zenekarnak. Hogyan írnátok le a zenéteket a közönségeteknek?

Sean: Azért vagyunk supergroup mert olyan zenekarokból jövünk, amik már befutottak és némileg ismertek. Azt mondanám, hogy egy nagyon agresszív zenekar vagyunk, dallamos elemekkel. Engem azokra a zenekarokra emlékeztet, amiken felnőttem, Machine Head, Chimaira, Soilwork. De mindig azon poénkodunk, hogy olyan lesz a hangzása, mintha a következő Slipknot lemez jönne ki, ha a Slipknot megtartotta volna azt a dühös, agresszív vonalat, amit az első két lemezen képviseltek. Egy ehhez hasonló albumot kellett volna nekik is megírni az Iowa után.

Gergő: Ha nagyon le akarnám sarkítani a választ akkor azt mondanám, hogy keverd össze az első két Slipknot lemezt, adj hozzá korai Machine Head jellegű riffeket és fűszerezd meg némi Chimaira-val. A fenébe is… eszement egy lemez lett!

Tudjátok már, hogy hány dal lesz a lemezen?

Gergő: 13+1 bónusz dalt írtunk a lemezre, majd meglátjuk, hogy ebből hányat akar a kiadó rárakni a standard kiadásra. Én őszintén szólva annak örülnék a legjobban, ha a standard kiadványon 13 dal lenne, a digipacken pedig 13+1 bónusz.
Ezen felül pedig már 3 új dal pre-production-jével végeztünk a kettes lemezre.

Sean: Gergő egy igazi dalírógép. Nekem nagyon bejön a lendülete!

Mikorra tervezitek az album megjelenését?

Sean: Ezt még nem döntöttük el, amint megállapodtunk egy kiadóval, akkor konkrétabban be tudjuk lőni, hogy mikor jelenik meg.

Gergő: Ez nagyon sok minden függvénye… Jelenleg több kiadóval is tárgyalunk, de megfontoltan akarunk cselekedni és azt akarjuk, hogy a lehető legjobb szárnyak alá kerüljön a lemez. Nem sietjük el a lépéseket, először meg akarunk győződni a lemez valós piaci értékéről, amit a nagyobb kiadók reakciói függvényében tudunk leszűrni egyelőre.

A Vented megtalálható:

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk