Hirdetés
Hirdetés

Exodus Aesthetic – Premieren a The Southern Oracle új lemeze

Lángoló Premier

Exodus Aesthetic címmel negyedik nagylemezét mutatja be az idén 12 éves The Southern Oracle. A lemez címe nyersfordításban annyit tesz, hogy “kivándorlás esztétikája”, a premierje pedig itt és most van a Lángolón.

Hirdetés

Az elmúlt egy év a változások időszaka volt több szempontból is a zenekar számára, tagcserékben sem volt hiány, de ettől még nem állt le a munka. A lemezt beharangozó kislemezek mellett a TIXA közreműködésével webshopot is indítottak, ahol ma éjfélig lehet előrendelni a zenekar frontembere, Kókai Barnabás által tervezett merchandise termékekből. Az egyedi számozású, száz darabos kiadvány két nap alatt sold out lett, így egy különleges chrome kiadással bővítették az elérhető cuccokat.

Kókai egyébként így mesél a lemezről:

“Az elmúlt időszak sajnos a legtöbb helyzetből a rosszat hozta ki, és ezért a vezető pozícióban lévő hatalmak a felelősek. Mi mint zenekar viszont azért vagyunk felelősek, hogy erre felhívjuk a figyelmet! Az agresszív zene jelentéssel bíró szövegekkel egy nagy lehetőség, amit mindig igyekeztünk kihasználni, de most már semmi más nem számít, addig feszítjük a húrt, amíg csak tudjuk! Nincs több mellébeszélés, nem állunk le olyanokon akár gondolkozni sem, amikor néhányan viharként a biliben nagy szavakkal dobálóznak összetartást harangozva, miközben a legnagyobb bomlasztó erőként vannak jelen az amúgy is kicsi és rendkívül törékeny közösségünkben, tökéletes párhuzamban a politikai vezetőkkel szerte a világban… elég!”

A lemez az eddigi legkomplexebb anyaga a zenekarnak, amihez többek között a vírushelyzet és az ezáltal felfokozott hangulat is ráerősített.

“Az elmúlt hónapokban hathetes periódusokban jelentkeztünk a koncepció egy-egy sarkalatos tételével, melyekhez mindig kiemelten leírtuk a szóban forgó üzenetet. Jó volt látni a rengeteg visszajelzést, beleértve a negatív, akár támadó jellegűeket is, hiszen a célunk a figyelem felkeltése, más szemszög bemutatása, és ez korántsem egyszerű, de semmiképpen sem hálás feladat. Viszont mi hisszük, hogy a vita visz előre a bólogatással vagy néma fejrázással ellentétben.”

A The Southern Oracle emellett új felállással vág neki az évnek és az új terveknek.

„2008 vége felé alapítottuk a zenekart, de a következő év februárjától számítjuk igazán, amikor csatlakozott Bodócsi Imi, akire azóta is testvérként tekintek. Sok barátot és emléket köszönhetünk az ezt követő éveknek, amikben volt jó és rossz egyaránt. Egy rettentően nehéz időszak után jött Budai Béla, akit elképesztően tehetséges zenésznek tartok. Így hárman írtuk meg életünk legfontosabb lemezét minden szempontból, amit most a legnagyobb büszkeséggel osztunk meg a világgal. Sok tervünk van a továbbiakra, amit az egyébként is évek óta mellettünk álló Tóth Peti kiegészítésével hozunk, pandémia ide vagy oda.”

Itt a teljes lemez:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók