Hirdetés

Ex – Popdalt írt a Góbé

Lángoló Premier

Január 29-én jelenik meg a Góbé új nagylemeze, az Élem, amelyről itt az utolsó felvezető dal. A zenekar könnyedén emeli át a kortárs könnyűzene elemeit a népzenébe, tiszteletben tartva annak gyökereit, egyfajta csavaros népi popzenét létrehozva. A most megjelenő Ex is ilyen, amely a csapat szerint a lemez „popdala” lett, igazi koncerteken éneklős, szerelmes nóta. Az Élem lemezbemutatója február 11-én lesz az Akvárium Klubban.

A megújult Góbé az elmúlt időszakban bőven adott ízelítőt az új nagylemez sokszínűségéből, hiszen volt betyáros, csajozós, bossa nova ihletésű nóta is, a könnyedebb szórakozással és szerelemmel foglalkozó témáktól a komoly, a belső állatias énünkkel foglalkozó darabokig. A most megjelent Ex is az Élem változatosságáról árulkodik, hiszen ezúttal a pop világában kalandozott a zenekar:

„Talán az egyetlen olyan track a lemezen, ahol kifejezetten törekedtünk arra, hogy hangszerelési szempontból egyszerű legyen. A hangsúly az egésznek a dinamikai ívére került, amit megpróbáltunk úgy felépíteni, hogy a harmóniai egyszerűség megtartása mellett nagyon aprólékosan helyeztünk el első sorban nem a zenei előtérben történő megoldásokat. Szerintem tök jól énekelhető dal lesz koncerten, de ez majd kiderül, ugyanakkor figyelmesebben hallgatva egy csomó izgalmat fel lehet benne fedezni”

– meséli a számról Hegyi Zoltán, a zenekar nagybőgőse és basszusgitárosa.

Az Ex videót is kapott, egy egyszerű, hangulatos klipet, amelyben ezúttal a teljes zenekar szerepel. Január 29-én pedig érkezik is az Élem. A február 11-i bemutatón az albumon szereplő összes zenész vendégeskedik majd.

 

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,330KedvelőTetszik
2,907KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk