Hirdetés

… és meselemezbe bújtatták Zöld Pétert! – Premieren egy Holddalanap dal az új albumról, és gyereknapi koncert nélkül sem maradunk

A Holddalanap zenekar mindenekelőtt kelet és nyugat etnozenéinek feltérképezésében érdekelt, így az ilyesmire aggatjuk általában a világzene címkét, de ez messze nem fejezi ki azt a lelkesedést és odaadást, ami zenéjüket és élő előadásaikat jellemzi. Második nagylemezük kapcsán többek közt ezt írtuk róluk:

„A varázslat, a mesék, a hagyományok feldolgozási módja egyértelműen lelki/morális, azaz spirituális jellegű. A HolddalaNap minden elemében és összhatásában is rugalmas, az értékesnek és beépítendőnek gondolt tradíciókat elevenen befogadó táptalaj, amiben az elvetett magvak boldogan nyílnak és virágoznak ki.”

A zenei köntösbe öltöztetett varázslat most minden korábbinál aktuálisabb, a Zöld Péter muzsikás meséje című új Holddalanap album igazi meselemez, aminek nagyszabású bemutatójára a hétvégi gyereknapon lesz. De át is adjuk nekik a szót:

Hiszitek vagy sem, pár nap múlva: 2022. május 29-én GYEREKNAP lesz!
Azt is elmeséljük, hogy ez miért ilyen fontos éppen most: Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy világzenei együttes. HolddalaNapnak nevezték, mert keblén ringatta szikrázó nappalok és bölcs éjjelek muzsikáját, dalok hanglajtorjáján a világot körbejárta, szíveket-lelkeket emelt és repített, mesék, csodák éltető vizébe merített… Játszott, zenélt, muzsikált, felnőtteknek, gyerekeknek éjt nappallá téve… de oly sokat, hogy arra aztán alig maradt ideje, hogy ami a pillanatban megtörténik, azt lemezre is felvegye…  Pedig a gyerekek aztán hamar felnőnek, tudták ezt jól azok a drága zenészek, s azt is tudták, hogy nincs táplálóbb hamuban sült pogácsa, mint a mese, s muzsika! Ezért aztán gondoltak egy nagyot… … és meselemezbe bújtatták Zöld Pétert!

Így esett, hogy tenger feneke, ég teteje, rózsabimbó közepe után Nálatok is elkucorodhat, hogy időről-időre újra végigjárja az útját Veletek együtt szegényes kis viskójától a királyi palotáig, korgó gyomrától roskadozó lakomákig, mélységtől magasságig!

Hol: a Nemzeti Táncszínházban a Millenáris Parkban
(1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.)
Mikor: Gyereknapon, május 29-én vasárnap 10:30-kor
Jegyár: ez a koncert bizony egy pályázatnak köszönhetően INGYENES!

Muzsikálnak: Balogh Guszti- ének, Draskóczy Lídia – hegedű; Gulyás Anna – ének, mese; Szlama László – koboz, citera, ének; Tar Gergely – ütőhangszerek; Vajdovich Árpád – nagybőgő.

További információk.

Holddalanap.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk