Hirdetés

Eric Clapton sikeresen perelt egy nőt, aki 11 dollárért tett fel Ebayre egy kalóz koncertfelvételt

A mostanában leginkább a járvány és oltástagadó kijelentéseivel, dalaival a hírekbe került Eric Clapton sikeresen perelt be egy német nőt, aki 9,95 euróért (kb. 3600 forintért) tett fel egy kalóz koncertlemezt az Ebayre.

Clapton, aki személyesen nem jelent meg a düsseldorfi bíróságon, eskü alatt tett nyilatkozatot küldött, amiben kijelentette, hogy a 9,95 euróért árult CD illegális felvételeket tartalmaz egy, az 1980-as években adott koncertjéről.

A vádlott azt állította, hogy nem tudott arról, hogy szerzői jogokat sért, azt sem tudta, hogy nem eredeti a CD. Kijelentette, hogy néhai férje 1987-ben vásárolta a lemezt egy áruházban, ahol fel sem merült, hogy hamisítvány lemezeket árulnak. Az alperes fellebbezett a bíróságon, amelyet elutasítottak.

A bíró úgy döntött, nem számít, hogy nem ő vásárolta meg a CD-t, és nem tudta, hogy a felvételt illegálisan készítették. A végzés arra kötelezi az alperest, hogy fizesse meg mindkét fél jogi költségeit, ami körülbelül 3500 dollár. Valamint ha továbbra is fenntartja a felvételt az eBay-en, körülbelül 283000 dolláros pénzbüntetésre vagy hat hónap börtönbüntetésre számíthat.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk