Hirdetés

Enni a Szigeten


Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy egy fesztiválon lehet akár jókat is enni, ha nem áltatjuk magunkat semmiféle spórolási tervvel. Persze vannak adekvát megoldások, tehát a Meki, és a lávakövön sült hot dog. Az utóbbi megbízható pontnak számít már évek óta a Szigeten, köszönhetően annak, hogy a kiflin, és a virslin kívül mindent magadnak rakhatsz bele. Természetesen mindenki ismerni az "akkor jó, ha a ketchup a cipődre csöpög" elvet, néhányan már hihetetlenül magas szinten művelik a paradicsomból történő hegyépítést egy széthajtott kifli alapra.

A Mekivel kapcsolatban nincsenek nagy újdonságok, persze azon kívül, hogy kitelepült. Nem a teljes étlapot hozták ki, de ha túllépünk azon, hogy nem juthatunk hozzá az áhítozott katalánburgerünkhöz, akkor nem lesznek gondok, itt van a sajtburgertől kezdve a nuggetsen át a big macig minden, ami fontos. A junkfood-felhozatalnak ezzel szerencsére nincs vége, ugyanis fellelhető a Nordsee is azoknak, akik szeretik az olajszagú halakat.

Ha esetleg "rendes ételt" akarunk enni, akkor sem kerülhetünk igazán nehéz helyzetbe, még akkor sem, ha nem tudunk bejutni a vip-ben idén is működő Costesbe (ez utóbbi pedig nagyszerű hely, még Schmuck Andort is sikerült spottolni egy laza két-három órás vacsora elfogyasztása közben). Személyes kedvencem a pólóbolttól nem messze elhelyezkedő Mega Vega névre hallgató egység, ami nagyon kellemes meglepetést okozott azzal, hogy a név alapján várt növények és magok helyett kifejezetten jól kinéző pincepörköltet is árusított. A nagyszínpad környékén egy ideig végig működő nemzetek konyhája átköltözött a világzeneihez, ez persze mindig megoldás azok számára, akik szeretik a sokszor melegített kevéssé hazai ízeket. A világzenei környékére egyébként is érdemes enni menni, mert egyrészt nem csak száraz pizza, és papírvékony lángos van azon a környéken, másrészt pedig a büfék sűrűsége miatt a sorbaállást is elkerülhetjük.

A Sziget ételfelhozatala igazából egy fronton romlott, az pedig a kínai étterem, ahol idén valami érthetetlen ok miatt nem lehet hozzáférni a tavaly nagy slágerré vált tavaszi tekercsekhez. Ezt a nüánsznyi gondot leszámítva nem lehet belekötni a dolgokba, bár a jugoszláv hamburgeres valamiért rosszabnak tűnik, mint a szerbeknél szokott. Egyébként nem nehéz jókat enni, és úgy 1500 forint ráfordítással le is zavarhatjuk, ami semmiképp sem olyan borzasztóan drága annak fényében, hogy szabadon választott hétköznap is nagyjából ez a minimum összeg, amiből komolyabb ételhez lehet jutni.

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
830FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló