Hirdetés

Elviszlek – Premieren Kóbor Zsóka és Polgár Patrik új videója

Kóbor Zsóka és Polgár Patrik neve sokaknak a Dal idei évadából lehet ismerős. Természetesen a duó sem így tervezte az évet, viszont azzal mindenképpen kuriózumot nyújtottak, hogy csoki jelent meg a nevük alatt. Alább Polgár Patrik mondja el a tudnivalókat erről, illetve a lényegről, az itt bemutatkozó új dalukról.

Hirdetés

A dal születésének ötlete, kialakulása:

“A koronavírus első hulláma javában tombolt, amikor kaptam egy üzenetet a szombathelyi Berzsenyi Dániel könyvtárosától, Boros Ferenctől.(Feri Bájoló nevű sorozatában, Vas megyei kötődésű jellemzően könnyűzenével foglalkozó fiatal zenészeket invitál egy interaktív, zenélős beszélgetésre. 2020 elején Zsókával mi is meghívást kaptunk a könyvtártól.  A vírus helyzet miatt a Bájoló új formát öltött, Bájoló Kreatív néven, az eddig meghívott vendégeket ösztönzi alkotásra. Ki dalszöveget, ki zenét ír,s egymástól távol ismeretlenül születik meg egy teljesen új dal úgy, hogy az alkotók nem tudnak a másik kilétéről. Hasonló a koncepció, mint a Hajós András féle Dalfutárban). Feri üzenetében felkért, hogy írjak a Bájoló Kreatív keretein belül dalszöveget. Megtisztelő volt számomra a felkérés, a vírus berobbanása után nem láttuk tisztán mikor állhatunk újra színpadon, így különösen jókor jött a feladat, hiszen egy új zenével kapcsolatos kihívásban lehetett részem. Az alkotás folyamatát videóra kellett vennünk, Feri pedig ezeket összevágta, s a zeneíróval együtt így lett összesen kb 30 perces anyagunk. Miután Feri elkészült a vágással, elküldte a kész videót. Nagyon izgalmas volt, hogy én is csak a videóból tudtam meg, ki lett a zeneszerző, s milyen dalt alkotott a szövegemre. Egyik pillanatról a másikra lehult a lepel és kiderült, hogy szerzőtársam Doma Bence lett. Először meglepődtem, de örültem Bencének, hiszen hasonló zenei stílusban mozgunk, így úgy éreztem biztosan egy olyan dal füg születni, ami nekem is tetszeni fog. Nem hiszem, hogy jobb zenei világot, dallamvilágot alkottam volna, maximálisan megvoltam elégedve Bence munkájával.”

A dal végleges formája:

“A hivatalos bemutató utáni napokban megkérdeztem Bencét, hogy a dalt feltölti-e a saját oldalára, kiadja-e vagy van-e bármi terve vele, nem volt. Ekkor megmutattam Zsókának a dalt, szerencsére neki nagyon tetszett. Ekkor döntöttük el, hogy mi ezt szeretnénk kiadni. Az eredetileg 04:20 perces dalból csináltunk kb 3 perces verziót. Kivettünk egy részt, illetve a hangszerelésen is változtattunk. Mivel Bence gitár soundjai nekem nagyon tetszettek, úgy döntöttünk, játssza fel ő a dalt ,,törzshelyünkön” a zalaegerszegi BP Sound Stúdióban Bácskay Péternél. Bence szerencsénkre partner volt ebben és remekül oldotta meg a feladatot. A gitárfelvételeket követően Zsóka énekfelvételei voltak hátra, majd ezt követte a zongora, ami szintén Bence munkája. Nagy köszönettel tartozunk Bácskay Péternek, aki nem csak segít rögzíteni dalainkat, hanem nagyon jó meglátásokkal, ötletekkel, tanácsokkal segíti munkánkat. A dalhoz készült egy grafika, ami Hegyes Anett munkája. A dal mondanivalóját, érzelmeit próbálja szemléltetni a képi világ. A vírushelyzet miatt kialakult elvágyódás kapcsán írtam a dalt, bár néhány ismerős-rokon akiknek megmutattam, közülük többen is párkapcsolati jellegű dolgokat mondtak volna, ha a mondanivalót kellett volna megfogalmazni. Ettől szép a művészet, egyféle dologról, több és több gondolat van, másfajta érzelmek. A cél csak az, hogy mindenki a magáénak tudja érezni, s ha ez sikerült, akkor a küldetésünk célba ért.”

2020-as évünk, jövőbeli tervek:

“Az elmúlt időszak mint minden zenészt, minket is nehezen érintett. Bár panaszkodásra nincs okunk, az 500 fős korlátozás és a vendéglátó egységekben való zenélés korlátozásának hiányában sok koncertünk volt, a DAL 2020 adta sikereknek viszont a töredékét tudtuk csak érvényesíteni. Amire külön büszkék vagyunk, hogy megjelent a saját arcunkkal és nevünkkel fémjelzett kézműves csokoládé a Palotai Csokoládé gondozásában, melyet Hegyes Anett álmodott és tervezett meg. Bárki aki rendel tőlünk csokit, a jövő évben esedékes első nagylemezeink munkálatait támogatja, sőt szeretnénk egy külön oldalon Minden vásárló nevét feltüntetni, mint támogató. 2021 nagy feladata számunkra az első lemezünk kiadása.”

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,784KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
743FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk