Hirdetés

El is vett, adott is – Kipróbáltuk, és valóban sokat javított új fülhallgatóján a Huawei

Már Magyarországon is elérhető a Huawei Freebuds 4i, a gyártó olcsóbb árkategóriájú vezeték nélküli fülhallgatója. Megnéztük, meghallgattuk, hogy milyen.

Tanulva a 3i gyengébb pontjaiból

Az valószínűleg senkinek nem meglepetés, hogy a Huawei FreeBuds 4i, az tulajdonképpen a FreeBuds 3i újabb verziója. Nem volt egyébként az sem rossz fülhallgató, de a rövid akkumulátoridő nagyon fájó pontja volt a konstrukciónak. Ebben például sokat javult az elődhöz képest. De érezhetően könnyebb és kisebb.

Most belekezdhetnénk abba, hogy a dizájnt Izland fekete homokos tengerpartja és kavicsai ihlették, de mivel nálunk eleve a fehér szín járt, és valószínűleg a legtöbb olvasónk sem feltétlenül tud azonosulni az izlandi tengerpartok sajátosságaival, vagy ha mégis kavicsokat dobál a vízbe, nem feltétlenül egy fülhallgató jut eszébe, így maradjunk annyiban, hogy olyan, mint egy lapos tojás. A FreeBuds Pro esetében az egyik legnagyobb problémám az volt, hogy túl csúszós a felület, ezért sokszor nehéz kivenni a fülhallgatókat a tokból. Itt érezhetően javult ugyan a helyzet, de még mindig előfordul, hogy elsőre nem ment a kiszedés. Bár ha pont ez a Huawei taktikája arra, hogy az embereket állandó kézmosásra kényszerítse, hogy mindig frissen mosott, szárazra törölt, minimálisan sem maszatos ujjakkal nyúljanak a fülhallgatóhoz, akkor viszont nagyon jól csinálták.

A szürke a Huawei FreeBuds Pro, mellette pedig a 4i, ami jóval kisebb, és könnyebb is.

Aktív zajszűrés

A fülhallgató képes arra, hogy felismerje, és alkalmazkodjon a tipikus audio forgatókönyvekhez, aminek köszönhetően képes optimalizálni a hangzást. Az éberség mód pedig akkor jön jól, ha valaki utazás közben hallgatna zenét, vagy mikor az utcán közlekedik, és fontos, hogy ne zárja ki teljesen az autók zaját.

Sokkal jobb akkumulátor, alacsonyabb késleltetés

Ahogy már említettük, a legjobb fejlesztése a fülhallgatónak, hogy 3,5 óráról 10 órányi lejátszásra nőtt a kapacitás, és 10 percnyi töltőtokos töltéssel 4 órányi lejátszást lehet még a fülhallgatóba lehelni, ami aktív zajszűréssel valamennyivel rövidebb.

A FreeBuds 3i 400ms késleltetése után jó hír azoknak, akik sokat játszanak, hogy itt már mindössze 190ms a késleltetés.

A fülhallgató Huawei eszközökkel működik együtt a leggördülékenyebben, elég csak felnyitni a fedelet, és a telefon már intézi is a párosítást, és azonnal megjelenik az AI Life alkalmazásban is.

A Huawei Ai alkalmazással és Huawei telefonnal a leggördülékenyebb a működése.

De hogy szól?

Nyilvánvalóan a fő kérdés, hogy például a Huawei FreeBuds Pro-hoz viszonyítva hogy szól, és mi a különbség. Bár érzésre a drágább verzió részletgazdagabban szól, és itt azért  tompább a hang, ez nem jelenti azt, hogy a 4i hangzása például alkalmatlan lenne zenehallgatásra. Hasonló árkategóriájú termékekhez vagy éppen a 3i-hez hasonlítva kifejezetten felüdülés. Arról nem is beszélve, hogy sokat fejlesztettek a zajcsökkentésen is. Az, hogy szélben is értékelhető telefonbeszélgetéseket lehet lebonyolítani, már nem olyan nagy elvárás, ezt a szintet hozza is. Ami viszont az árkategóriájában kiemelkedő, az a mikrofon és a környező hang kiegyenlítése, aminek köszönhetően nem kell a tömegközlekedésen ordítva telefonálástól tartani, ami sok olcsó fülhallgató esetében jelentős probléma.

Nagyon furcsán kell irányítani a Huawei hangzásban is erős fülhallgatóját

Ami hiányzik például a FreeBuds 4i-ből, az a sok funkció. Amennyire elsőre furcsának tűnt a Freebuds Pro-nál, hogy kis fejőmozdulattal lehet a hangerőt szabályozni, vagy hogy mást jelent ha egyszer, ha kétszer és ha háromszor koppint a felhasználó, itt rájöttem, hogy a két kopp mellett hiányérzetem van. Azt az AI Life applikációt használók be tudják állítani, hogy mit jelentsen külön-külön a két oldalon két kattintás, míg a hosszan érintéssel a különböző zajszűrések között lehet ugrálni. Amennyire annak idején úgy gondoltam, hogy a túl sok vezérlési lehetőség csak bonyolítja az egész használatot, most annyira hiányzott például a hangerő-szabályozás. Nyilván az olcsóbb verzió lemondásokkal is jár, ebben pedig a lehetőségekhez képest jól lavíroz a Huawei, hiszen a 4i-vel olyan hatalmas hiányérzete így sem marad az embernek.

Így néz ki a Huawei FreeBuds 4i

Ha valaki a Huawei FreeBuds 4i-t kiemelt partnereknél vásárolja meg április 8–18. között, akkor a 29 990 forintos fülhallgató mellé kap ajándékba egy 8 990 forintos Band 4e Active aktivitásmérőt is.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,010KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,620FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk