Hirdetés

Eltüntette az albumok keveréses lejátszási módját a Spotify

Egy olyan újítást jelentett be a Spotify, amit már nagyon sokan, nagyon régóta kértek. A gond az volt, hogy az albumok lejátszása során alapbeállításként véletlenszerű sorrendben indította el a dalokat az alkalmazás, ha a nagy zöld gombra nyomtunk. A gondolatmenet az volt e mögött, ami egyébként a playlistek véletlenszerű lejátszásánál is, hogy ne mindig ugyanazokat a dalokat hallgassa valaki, ha elindítja a zenét.

Playlistek esetében azt szeretnék, hogy a lista végén található dalok ugyanolyan eséllyel szólaljanak meg, mint az elején vagy a közepén, hiszen nem biztos, hogy a több órás playlisteket mindenki végighallgatja, vagy onnan folytatja, ahol előtte befejezte. A lemezeknél is hasonló volt az elgondolás, de itt azért sokkal több embert idegesített, hogy nem úgy jönnek a dalok, ahogyan azt az előadók is kitalálták.

Ez volt a problémája Adele-nak is, aki kitörő lelkesedéssel vette tudomásul a Twitterén, hogy meghallgatták a panaszát, és pont akkor tettek a dolog ellen, mikor megjelent az új lemeze. A Spotify közösségimédia-felelőse pedig nemes egyszerűséggel azt válaszolta rá, hogy “Érted bármit!” így gyakorlatilag egyértelmű is lett a dolog, hogy Adele intézte el az egészet.

A dolgot kicsit árnyalja Chris Macowski, a Spotify zenei kommunikációs vezetőjének nyilatkozata, aki elmondta, hogy régóta kérik felhasználók és előadók is, hogy az albumok dalainak véletlenszerű lejátszása ne alapbeállítás legyen. Macowski hangsúlyozta ugyanakkor, hogy aki szeretné, az továbbra is hallgathatja véletlenszerűen a dalokat, egyszerűen csak engedélyezni kell a “Now Playing” sávon.

Egyébként Adele lemeze nagy siker a streamingszolgáltatón, még sosem hallgattak meg annyian egy dalt a megjelenése napján, mint az Easy On Me-t.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,439KedvelőTetszik
2,927KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk