Hirdetés

Elszakadt a Huaweitől, mégis arra hajazó telefont mutatott be a Honor

Bemutatták a Honor Magic 3-at, ami az első prémium készüléke a gyártónak azóta, mióta különváltak az útjaik a Huaweijel. A kínai cég azt ígéri, hogy felrázzák az egész globális mobilpiacot, de egyelőre még erőteljesen látszik a Huawei hatása.

A legutolsó Honor bejelentés, ami izgalomba hozott,az a Honor 20 volt, amit pár nappal az után mutattak be újságíróknak, miután Donald Trump bejelentette a Huawei elleni szankciókat 2019-ben. A teljes bizonytalansággal és kérdésekkel teli, ennek ellenére mégis megtartott szürreális bemutatóról még itt írtam, mostanra viszont lenyugodott a helyzet, illetve teljesen átalakult, emiatt újra hasonló izgalmakra számítottam, mikor a Honor bejelentette, hogy jön az új készülékcsalád.

A Honor néhány hónapja vált le teljesen a Huaweiről, ami sok mindent jelent, de ha felhasználói szempontból nézzük, akkor a legnagyobb dobás az, hogy többé nem érintik az amerikai szankciók, azaz a Google-szolgáltatások elérhetőek a készülékeken. Vagyis míg a Huawei a saját Harmony operációs rendszerét és a Huawei App Store-t fejlesztgeti, addig a Honor maradhat a sokak számára megszokott Google Play Store-nál.

Erről azonban szinte egyáltalán nem esett szó a bemutatón, annál többször került szóba viszont az Apple 12 Pro készülék, amiről tényleg annyit beszélt George Zhao, hogy kedvem lett tüzetesebben kipróbálni. 

A Honor Magic 3 és Magic 3 Pro a Honor nagy visszatérése, a lehető leginnovatívabb megoldásokkal, amikről azért érdemes látni, hogy többségük a Huaweinél már visszaköszönt, igaz, nyilván nem lehet néhány hónap alatt a semmiből előállni egy olyan készülékkel, amiben semmi sem emlékeztet a korábbi anyacégre.

Dizájn mindenek előtt

Láthatóan tényleg nagyon sok energiát fektettek a dizájnba, és abba is, hogy erről minden részletet megtudjunk, például azt, hogy a kör alakú kamerasziget közepén elhelyezkedő főkamerát a görög mitológia ihlette, és tulajdonképpen az a Múzsa szeme. 6,67 inch a Pro kijelzője, így összességében nagyobb a kijelzője, mint az Apple 12 Prónak, maga a telefon mégis kisebb, hiszen kisebb a káva. Ráadásul 89 fokban hajlított a kijelzője, és hát az Apple Prónak ilyenje meg nincs is. Meg kerámia hátlapja, mint a Honor 3 Pro+ készüléknek. Oké, nanokristály kijelzőborítása van, de már-már nevetséges 2D verzió, míg ez a telefon hajlított, amit sokkal nehezebb elkészíteni, de a Honornak sikerült.

Fotó: Honor

Van ilyene az Apple 12 Prónak?! Na ugye!

Képes a 120 Hz képfrissítésre, és IP 68 védelem teszi strapabíróbbá. Snapdragon 888 Plus processzor került bele, ami kétségtelenül a csúcs, ebbe nem is lehetne belekötni, és hát az is igaz, hogy az Apple 12 Próban sincs ilyen.

A Honor Magic 3 Pro az ígéretek szerint 36 hónap után is mindössze 3,8 százalékkal lassul, és ilyet nem hogy az Apple nem tud, de a többi androidos telefon se. Hogy milyen a játékélmény összehasonlítva az Apple termékével? Nyilvánvalóan jobb, de legalábbis bizonyíthatóan kevésbé melegszik fel a Honor telefonja. Nincs az Apple készülékének 4600 mAh akkumulátora sem, amit 66W vezetékes és 50W vezeték nélküli töltéssel lehet feltölteni. És még mi nincs az Apple telefonoknál? Töltőfej a csomagban. Itt meg van az is.

Kitalálja bárki, melyik telefonnal csinál jobb képeket?

Bár mostanra talán mindenki tudja, hogy a megapixelek száma nem a legmérvadóbb abban a kérdésben, hogy melyik telefon csinál szép képeket, azért a táblázatunkba beépítjük ezt is. Annyit kell tudni első körben, hogy a Honor Magic 3 hátlapján három, a Pro verzión négy és egy 8×8 dTOF kamera található. Ja, és van egy Honor Magic 3 Pro+ is, ami nemcsak a kamerasziget elrendezésében, de a kamerák minőségében is más, mint a sima Pro verzió.

Mindenesetre az a lényeg, hogy a Sony imx766 képalkotó szenzorának és a szoftvernek köszönhetően lepipálják az Apple 12 Pro készüléket.

Mikor videózásról van szó, akkor meg kell említeni a filmforgatásoknál használt log formátumot, vagy hogy kiválóan szól és rögzíti is a hangokat, és kevés fény mellett is részletgazdag felvételeket lehet készíteni. Már nem is mondjuk, hogy melyik telefonnál jobbakat.

Biztonság mindenek felett

Egy gyártó sem beszél szívesen arról, hogy a telefon esetleg elromolhat, a Honor most mégis megtette, hogy elmondja, van benne olyan funkció, amivel a szervizben dolgozók az adatokhoz nem tudnak hozzáférni, ezért mikor valaki elviszi, nem kell teljesen legyalulnia az egészet. Olyan funkciót is tettek bele, hogy mikor valaki megosztja a képernyőjét másokkal, értesítésbe ne ugorjanak fel a beérkező üzenetek előnézetei, amivel valószínűleg sokan főleg az online prezentációk alatt találkoztak már. Ez akkor is működik, ha valaki nagy képernyőre, például tévére kilövi a kijelzőt, így el lehet kerülni prezentáció közben a felugró “mi legyen a vacsora?” vagy “a hülye főnököd mit szólt hozzá?” típusú értesítéseket. És arra is van lehetőség, hogy a fotókról eltávolítsuk az érzékeny metaadatokat, mondjuk, hogy pontosan hol és mikor készült a kép.

A telefonokat először Kínában mutatják be, hogy a magyar piacra mikor érkeznek, azt nem tudni. Az árazásból kiderült, hogy a Honor elmozdult a sok évig bevált stratégiától, és már nem a jó árakkal venné fel a versenyt. Az új telefonokra ugyanis nem lehet azt mondani, hogy kifejezetten olcsók lennének.

Honor Magic 3 Honor Magic 3 Pro
Honor Magic 3 Pro+
Ár 899 EUR (~317 ezer forint) 1099 EUR (~388 ezer forint)
1499 EUR (~529 ezer forint)
Kijelző mérete 6,76 col 6,76 col 6,76 col
Kijelző OLED OLED OLED
Kamera 1 50 MP f/1.9 50 MP f/1.9 50 MP f/1.9
Kamera 2 64 MP f/1.8 (monokróm) 64 MP f/1.8 (monokróm)
64 MP f/1.8 (monokróm)
Kamera 3 13 MP f/2.2 (ultraszéles) 13 MP f/2.2 (ultraszéles)
13 MP f/2.4 (ultraszéles)
Kamera 4 64 MP f/3.5 (telefotó)
64 MP f/3.5 (telefotó)
Előlapi kamera 13 MP f/2.4 13 MP f/2.4 13 MP f/2.4
Processzor Snapdragon 888 Plus Snapdragon 888 Plus
Snapdragon 888 Plus
5G Igen Igen Igen
Akkumulátor 4600 mAh 4600 mAh 4600 mAh
Memória 8 GB /128 GB, 8GB/256 GB RAM: 8 GB vagy 12 GB, ROM: 128 GB vagy 256 GB 12 GB/ 516 GB
IP védelem IP 68 IP 68 IP 68

 

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

37,329KedvelőTetszik
2,908KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk