Hirdetés
Hirdetés

Elsőre hülyeség, másodikra tényleg ez a jövő

A legfuturisztikusabb és a legfurcsább új eszközök nagyon sokszor ugyanazok. Las Vegasban minden év elején rá lehet csodálkozni arra, hogy milyen vékony határvonal van aközött, hogy valamire azt mondjuk, hogy nevetséges vagy újító, ahogyan az is rendszeresen kiderül, hogy a nagy technológia cégek már olyan problémákra is megoldást keresnek, amelyekről eddig azt sem tudtuk, hogy léteznek. 

Lemezlejátszó, ami más mint a többi

A Victrola Stream Carbon első ránézésre egy egyszerű lemezlejátszó, olyan, mint bármelyik másik. Persze most mondhatjuk, hogy egy lemezjátszónak nem a kinézete a legfőbb döntőfaktor, és ez így van ebben az esetben is. Ez az eszköz ugyanis Sonos rendszerrel köthető össze anélkül, hogy bármilyen egyéb kiegészítőre lenne szükség. És hogy mire jó ez? Például arra, hogy ne csak abban a szobában hallgathassuk kedvenc lemezeinket, ahol a lemezjátszó található, hanem a Sonos rendszer segítségével bármelyik helyiségbe ki lehessen lőni, hogy a vinyl-hallgatás egy több szobán átívelő élmény legyen anélkül, hogy ez azt jelentené, hogy bömböltetjük a zenét. 

Fotó: Victrola

Zenélő képkeret

Az már az utóbbi években is kiderült, hogy valószínűleg sok felhasználó szereti, ha a hangszórója nem látványos, hanem egészen egyszerűen belesimul a környezetbe. Mint mondjuk egy képkeret, ami itthon nem elérhető, de ha a Samsung újítása globálisan siker lesz, akkor talán itthon is fel lehet szerelni a falra a Sound Frame nevű hangszórót, amibe aztán saját fotót vagy éppen festményt lehet tenni, vagy választani egyet a rendelkezése álló alkotások közül. Felmerülhet a kérdés, hogy mi lesz ha ordítatni szeretné az ember a zenét, de a jó hír az, hogy erre gondoltak, és akár a falra rögzíti valaki, akár sík felületre ülteti, a kiegészítőknek hála nem kell aggódni a rezonálás miatt. 

Évtizedek problémája oldódott meg

Örök kérdés, hogy a mikrohullámú sütő ajta miért nem lehet átlátszó. Na most ezt sikerült megoldania a Meta Materialsnak, és a Nanoweb egy átlátszó, vezetőképes fólia lett, ami EMI-árnyékolást is biztosít a mikrohullámú sugárzás elleni védelem érdekében. Eddig ugyebár hagyományos fémhálókkal érték ezt el, ami az emberi szem számára is látható, és úgy tűnik zavaró. Legalábbis valóban nehéz volt megállapítani, mikor jó valójában az étel. Ez a fólia azonban 99 százalékos átláthatóságot biztosít. 

Fotó: Meta

Újraértelmezett síbakancs

135 millió síelő élevezetét teszi tönkre, hogy a síbakancs nem kényelmes – állítja ezt a zUFO, akik azt ígérik, hogy ezen most változtatni fognak, és emiatt kaptak is egy innovációs díjat. Műanyag váz helyett exoskeleton megoldást alkalmaznak, ami állításuk szerint példátlan kényelmet biztosít, aminek köszönhetően lecsökkenhet a hüttében lábpihentetés ideje, és helyette többet lehet sportolni olyannyira, hogy a standjukon az az érv is elhangzott, hogy az ő célkitűzéseik, vagyis a sportolás segítése, tulajdonképpen az ENSZ által hangoztatott alapérték is. 

Napelemes sátor

A Jackery nevű cég egyértelműen a világvégére készül, bár egyelőre még csak kempingezésnek hívják a dolgot, de a standjuk láttán bennünk az fogalmazódott meg, hogy valószínűleg így fogunk élni az erdő közepén, és igazából nem is tűnik az egész annyira rossznak. Már egy ideje sorra mutatják be a különböző méretű napelemes generátoriakat, amelyeknél akár már az is szóba köhet, hogy egy minibárt berendezzünk a sátrunkban, de most itt az első napelemes sátor. már eleve a sátor is felfújható, amire aztán jönnek a napelemek, és az ígéret szerint 4-5 fő kempingezés közben felmerülő energiahasználatát elégíti ki az akkumulátor, aminek a kimenő teljesítménye 1200 W. Azt nem állítjuk, hogy hűtő, tévé, és hangcucc is üzemeltethető róla, miközben az autót is tölti, de arra tökéletes, hogy ne kelljen aggódni, mi lesz, ha lemerül a telefon, és pár napra el kell szakadni a közösségi oldalaktól. 

Fotó: Jackery

Felokosítható boxzsák

Mit kezd manapság az ember egy hagyományos, mondhatni hülye boxzsákkal? Vesz rá egy I-Perskin okoshuzatot, és felokosítja. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mire jó ez. Például arra, hogy az illető ne csak úgy össze-vissza püfölje a zsákot, hanem a zsák irányítsa az edzést, majd mérje, hogy mennyire pontosak és erősek az ütések vagy éppen milyen a sebességük. Az alkalmazás pedig a kinyert adatoknak köszönhetően segít beállítani a célokat, és követni a fejlődést.

A rovat támogatója a Samsung

Advertisement
38,914KedvelőTetszik
3,040KövetőKövetés
3,340FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló