Hirdetés
Hirdetés

Első magyarországi koncertjére készül a freekind.

Október 30-án a Turbina színpadán Magyarországon először lép színpadra a horvát-szlovén freekind.. A lélekkel és lendülettel teli estéről az előttük fellépő Flanger Kids zenekarral kiegészülve gondoskodnak.

Hirdetés

A freekind. két tehetséges művészből áll, a horvát zongorista és énekes, Sara Ester Gredelj, és a szlovén dobos, Nina Korošak-Serčič. Zenéjük az R&B és jazz grooves alapjain nyugszik, amelyeket a szeretet és a remény erős üzenetei egészítenek ki. 2020-ban debütáltak not good enough című EP-jükkel, ami azonnali siker volt. Azóta számos helyszínen léptek fel a régióban, beleértve a Ljubljana Jazz Festival-t és a legjelentősebb európai showcase fesztiválokat, mint a Reeperbahn, a Eurosonic, és az Europavox.

Első teljes albumuk, a Since Always And Forever eddigi EP-ikből és single-jeikből állt össze, dalaik rendszeresen hallhatók nemzetközi rádióállomásokon. Az album a hip-hop aranykorának lényegét közvetíti friss és innovatív módon, pop, neo-soul és jazz elemekkel ötvözve. Az eredmény egy egyedi hangzás, amely tiszteleg a gyökerei előtt, miközben új utakat tör és saját irányát követi. A freekind. képessége a műfajok ötvözésére és egy olyan hangzás létrehozására, amely egyszerre nosztalgikus és előremutató, valódi mesterművé teszi ezt az albumot. Élő fellépéseik gyakran hasonlítanak egy csoportterápiához, ahol a dalok közös érzéseket ébresztenek és empátiát váltanak ki.

Introspektív szövegekkel, bólogatós beatekkel és legújabb számaival érkezik a Turbinába a Flanger Kids. Gyarmati Fanny és Szczuka Panka elektronikus bedroom duója 2020 óta szakít ki minket dalaival a valóságból és repít el más létállapotokba. Zenéjükben kontrasztosan keverednek éteri vokálok és álomszerű gitártextúrák crazy szintikkel, ez teszi életigenlő számaik hangzását igazán egyedivé.

Október 30-án a Turbinában a freekind. és a Flanger Kids fellépése garantáltan felejthetetlen élményt nyújt majd. További részletek a zenekarok Facebook oldalán és az eseménynél érhetők el. Jegyek kaphatók a helyszínen és online.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,996KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók