Hirdetés

Élőben jönnek új dalok a Feed The Mogultól

A Feed The Mogul még 2019-ben nyerte meg a Hard Rock Café, a Dreher és a Lángoló közös tehetségkutatóját, ami után az olvasók is több premieren keresztül ismerhették meg a rockzenekart. A csapat azóta is rendületlenül dolgozik, hamarosan például az Open Music Chanelen adnak egy koncertet, azon a csatornán, ahol a frontember, Ipolyi-Gáts Hunor műsorvezető is. Ő adott az egész eseményről és a zenekar hogylétérő egy hosszabb összefoglalót alább.

Hirdetés

A pandémiás időszakról:

Az a nagy helyzet, hogy nem vagyunk túlságosan jelen a szociális média platformjain. Néha belevágunk egy-egy kampányba, de csak nagy ritkán van igényünk erre a fajta kommunikációra egyénileg, így ezt nem folyattuk bele a zenekarba sem. Leszögezném, hogy nem azért nem posztolgatunk, mert nincs semmi! Ehelyett dolgozunk: sikerült egy ideje tartani a heti kettő próbát – a teremszomszédaink nagy örömére –, ami szerintem mindannyiunkat kiegyensúlyoz, és ettől a haladás folyamatos. Több mint húsz új dalba vágtuk bele a fejszénket, és ebből már most elhozunk egy párat a pénteki OMC live-ra. Már csak az a nagy kérdés, mit kezdjünk a friss terméssel.

Ha ennek vége:

Nem tudni, hogy mikor és hogyan lesz ennek vége, de az tuti, hogy a magyar élőzenés klubélet olyan ramaty helyzetben volt már mindezek előtt is, hogy az szinte kilátástalan. Vannak kezdeményezések, romkocsmák, csakhogy néha mintha minden szél ezekkel szembe fújna. Az olyan helyek, amik nem ezt a steril, fémízű, klórszagú érzetet árasztják, hanem fantázia van bennük, és megoldások – azaz emberközeliek –, bezárnak. Számolni így nem lehet semmivel, és nem csak a pandémia miatt. Szerencsére mi amúgy is rétegzenét játszunk egy kicsi országban, ráadásul főleg idegen nyelven. Mit számít az a pár plusz akadály előttünk? Nagyjából tudtuk, mire számítsunk, nem zavart minket az a tudat sem, hogy valószínűleg nem lesz könnyű menet – nem is emiatt nyomjuk. Nyilván minket is lelassít az akadályosított kulturális élet, de megállítani nem fog. Ebben az időszakban is a szemem elé került, hogy milyen jó nekem, hisz itt vannak a srácok, akikkel összeköt annyi minden, és még muzsikálni is tudunk együtt. El sem tudom képzelni, milyen lehet annak, akinek ez nincs.

Előttük, mögöttük:

Eddig három dalt és egy ötdalos EP-t adtunk ki a kezeink közül. Az utóbbit pont a Pinewood Stúdióban vettük fel, ami az OMC-nek is az otthona, úgyhogy a pénteki koncertünkön „hazamennek a dalok”. Emellett három klipet is készítettünk, és nemrég megérkezett az első merchünk egy póló, illetve egy vászontáska formájában, a popshop.hu jóvoltából.

Open Music Chanel:

Tavaly Kögénél – az OMC ötletgazdája, feje – jelentkeztem, hogy én nagyon szívesen beszélgetnék néha zenekarokkal, ha lehet. Szavamon fogott, és részévé válhattam ennek a csapatnak is, akikkel végtelenül szórakoztató együtt dolgozni. Már nyolc vagy kilenc hónapja nyomjuk az ipart, mindezt úgy, hogy senki nem a pénzt lesi benne. Mondhatni szimplán „közszolgálati” üzemmódba kapcsoltunk. Költségek viszont nagyon is vannak.

Arra építettünk, hogy az emberek természetes módon adnak azért, ami tetszik nekik, de sajnos úgy néz ki, ez nem ilyen egyszerű. Lehet azért, mert az internet miatt hozzászoktunk az ingyen szórakozáshoz? Nem tudom.

Itt egy sokfős stáb olyan minőséggel dolgozik, ami a legtöbb tévécsatorna élő műsorait kenterbe veri. Sokan írták már a chatben, hogy ez tuti nem élő. DE! ÉLŐ! Tényleg az történik, amit látunk: a dobos is azt üti, amit hallunk, itt kiderül, ha valaki csak a stúdióban ász. Mindig ott a hiba lehetősége – amit le kell reagálni –, így valóssá, emberivé válik az egész műsor.

Amúgy még az is lehet, hogy pont a megnyerő kinézet, hangzás az, ami miatt nem kaptunk eddig annyi támogatást, ugyanis azt hinné az ember, hogy emögött már ott állnak a szponzorok. Nem állnak ott, de keresünk. Aki esetleg látja benne a fantáziát, bátran keressen meg minket! Van egy Patreon-oldalunk is, ahol bárki támogathatja az OMC-t! Lehet feliratkozással is támogatni a Twitchen, például a pénteki koncert alatt – ott tali!

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,850KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
747FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk