Hirdetés
Hirdetés

Elnézést kívánok címmel érkezett meg a Punnany Massif új dala

A Punnany Massif az elmúlt hónapok közéleti történéseire reflektál legfrissebb, Elnézést kívánok című dalában, melyet szeptember 29-én hallhat először élőben a közönség a Budapest Parkban megrendezésre kerülő koncertjükön.

Hirdetés

Felcser Máté, a zenekar vezetője így beszélt a most debütált szerzeményről:

„Úgy gondolom, hogy az általunk képviselt műfajnak alapvető eleme a társadalomkritika és a reagálás az aktuális történésekre. Mi Sziámin, Kontroll csoporton és URH-n nevelkedtünk, akiknek markáns szerepe és üzenete volt a ’90-es évek rendszerváltó pillanataiban” – mondta. „Mára a magyar könnyűzene reakciója mégis teljesen homogénné vált, az előadók sokszor megalkuvók. Amikor felkérjük a zenészeket, hogy álljanak velünk ki a pedagógusok mellett, nem jön válasz. Kikopik a szolidaritás, mindenki saját sorsa kovácsává válik. Végignézzük, ahogy az SZFE felmorzsolódik, eszméitől megfosztódik.” 

A Punnany másik frontembere, Farkas ’Wolfie’ Roland a következőket tette hozzá:

„Zenekarként hatalmas a társadalmi nyomás, hogy a közönség szerint mikről beszélhetünk – és hogyan tehetjük meg azt. Sosem voltunk hívei a skatulyaelvnek, mégis a működésünk során folyamatosan be lettünk dobozolva ideológiailag. A legújabb Elnézést kívánok című dalunk nem állásfoglalás, hanem egy korlenyomat.”

A Punnany Massif legfrissebb számát először szeptember 29-én hallhatja élőben a közönség a Budapest Parkban, ahol ezúttal is különleges műsorral és közreműködőkkel áll majd színpadra a zenekar. Wolfie erről így beszélt:

„A magyar zeneipar tengerén ez a fellépő helyszín az egyik legfontosabb sziget. Folyamatos megújulást igényel minden itt tartott koncert, legyen szó a setlistről, hangszerelésről, a led falon látható vizuális kiegészítésről, vagy a színpadképről. Mivel kilencfős a zenekarunk, ritkán kérünk fel közreműködőket, de amikor megtörjük ezen szokásunkat, akkor olyan előadókat hívunk magunk mellé, akik kitágítják a mi világunkat, mégis egytől-egyig együtt tudunk pulzálni. A Parno Grasztnak eleve rajongói vagyunk és megtiszteltetés számunkra, hogy ismét közösen játszhatunk majd szeptember 29. napján.”

A koncertről további információk a Budapest Park weboldalán! 

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,980KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,800FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók