Hirdetés

Elmehet a pandémia a francba – Premieren a The Scarlet új albuma

Öt év telt el, mióta első nagylemezük, a Hardfolk Shanties megjelent, most pedig megkaptuk a Scarlet második albumát Freedom Call címmel. Az ír-kelta zenei motívumokat már csak nyomokban tartalmazó folk punk stílus mit sem változott, de a csapat elmondása szerint ez egy jóval kiforrottabb anyag lett, mint elődje.

“Valljuk be, volt időnk dolgozni rajta. Még a világjárvány előtt adtunk ki két dalt, amik eredetileg az új albumot vezették volna fel. Aztán hirtelen tagcsere következett be, amivel még nem is volt túl nagy gond, de sajnos az új gitárosunkkal, Hubival a fedélzeten egyből lockdown alá kerültünk. Hurrá. Az első hullám után visszatérve a próbaterembe az addig összerakott dalok nagyját szépen kukáztuk, a második hullám pedig ihletet adott teljesen új nótákhoz, amik sokkal jobban passzoltak a zenekar új dinamikájához.

Azt hiszem sikerült mindenkinek előrukkolnunk valamivel; van itt metálos beütésű kalóz dal, tipikus irish punk megkergülés, sőt, akad némi pop és country is. Az új zenéket élőben már ki-kipróbáltuk, és kifejezetten király érzés volt, hogy a közönségünk milyen jól fogadta őket. A szöveg nálunk már másodlagos, de az egész lemezen érezhető, hogy elegünk lett a bezártságból és a szorongásból.”

Úgy tűnik, Scarleték nem csak a rajongóikhoz hűek: a felvételeket újfent Cs. Szabó Zoltán mixelte és masterelte az ArtistFactory stúdió falai között. A kilenc tételből álló, alig több, mint félórás album már elérhető minden streaming platformon.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk