Hirdetés
Hirdetés

Elliott – Premieren a SZ.A.R. zenét játszó ANDAL első klipje és EP-je

Az ANDAL története tulajdonképpen azzal kezdődött, hogy egy korábbi zenekar – az Udvarias Idegenek – tagjai leszámoltak a kishittel, amely valószínűleg számos kezdő vagy a fejlődés útján botorkáló csapat rémálma (és sokszor végzete). Azt mondják, voltak dalaik, amelyek egyre csiszolódtak, sokszor olyannyira, hogy ma már megijednének korábbi alakmásuktól. Meg persze van lendület, alkotói kedv, ötlet, amely ezeket a dalokat folyton világra és játékba hozza. Ennek a játéknak a kiteljesedése a legutóbbi, ZajZajZaj stúdióbéli session – nevezzük kislemeznek, bár számukra egyértelműen több annál –, amelyet ma tesznek elérhetővé a legnagyobb zenemegosztó portálokon.

“Ezzel egyidőben nemcsak az üllő-kalapács-kengyel szentháromságát szeretnénk megtornáztatni, hanem a szemeket is, hiszen ismerjük a jelenkor nagy bölcsességét: jól csak a szemével hall az ember. Éppen ezért a kislemez-debütre egy izgalmas videóklippel is készültünk, amely a rendező Joonyoung Kim kivételes ügyességéről, tehetségéről tesz tanúbizonyságot, meg persze a főhőséről, a lélegzetelállító Bach Zsófiéról, aki végigvezeti a nézőt – akárha pengeélen – a realitás és látszat határmezsgyéjén.”

– mondják.

“Tehát mi vagyunk az ANDAL, egy szövegcentrikus alternatív rock (röviden: SZ.A.R.) zenét játszó, budapesti banda, név szerint Barlog Károly (basszusgitár, vokál), Gergó Dávid (dob), Jánosy Balázs (ének, gitár) és Vojczek Károly (gitár). Dalaink jellemzően az álmodozás és a „mi lett volna ha” gondolatisága köré épülnek, innen a nevünk is – a középmagyar korból származó ’andal’ szó (lásd még: andalog, andalít stb.) jelentése ugyanis éppen ez: álmodozás. És mi dalainkban „álmodozunk” az átlagosság diszkrét bájáról, a gyenge és erős dichotómia helytelenségéről, a szabad választás és az egyéni kiteljesedés lehetőségeiről, illetve lehetetlenségéről, a csak egy pillanatig tartó aranykorról, ugyanígy megénekeljük (pontosabban kiénekeljük magunkból) a kiégést is, amely alattomos, langyos vizű dagonya, de ezzel együtt is a mi, a 21. századi emberek életének nem elhanyagolható – mégis roppantul alábecsült – része.”

A fent említettek koncentráltan jelen vannak a kislemezük címadó szerzeményében, illetve az első hivatalos klipjük alapjául szolgáló Elliott című dalban, amely tulajdonképpen egy homage – Elliott Smith Clementine című szerzeménye ihlette.

“És talán elég is róla ennyi, hiszen miért is akarnánk megkötözni a hallgató képzeletét? Lásson belé annyit és úgy, amennyit és ahogy tetszik!”

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,441KedvelőTetszik
2,929KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk