Hirdetés

Elkészült az új Depeche Mode-album

Még mielőtt a cím elolvasása után a legközelebbi lemezboltba rohanna a kedves olvasó, kérjük, vegyen nagy levegőt, és próbálja meg valahogy jövő év februárjáig kibírni, akkor mutatja be ugyanis a Depeche Mode új, Wrong címre keresztelt kislemezét. A dalból már hallhattunk egy rövidke ízelítőt a zenekar október elején, Berliben tartott sajtótájékoztatóján, mely részlet igen sokat ígérően csengett.

Az együttes tagjai jelenleg vakációjukat töltik, hogy aztán rövidesen újult erővel nekifogjanak a maszterelési munkálatoknak. Viszont még a pihenőidő előtt gyorsan leforgatták New Yorkban a Wrong klipjét, mégpedig Patrick Daughters rendezésében, aki olyan nevekkel dolgozott már együtt, mint Feist, Beck, vagy éppen az Interpol. A fiatal rendező Feist 1234 című dalához forgatott klipjét Grammy-re is jelölték, és 2007-ben elnyerte a legjobb nemzetközi videónak járó díjat, a brit Creative and Design Awards-on.

Az áprilisra beígért új Depeche-albumra 13 dal kerül majd fel, köztük a már említett Wrong, és az októberi sajtókonferencián szintén ízelítőként szolgáló Peace, melynek teljes címe – mint az időközben kiderült – Peace Will Come To Me. További kiszivárogtatott számcímek: Hole To Feed, Miles Away, Come Back – ezek mind Dave Gahan énekes egyre profibb zeneszerzői kvalitását dicsérik -, valamint In Sympathy, Corruption, és Fragile Tension.

Az együttes talán legproduktívabb időszakát éli, hiszen 18 számot rögzítettek, melyek közül egy sem marad fiókban, mert amelyek nem kerülnek a nagylemezre, azok egy EP-n, vagy más hordozókon látnak majd napvilágot.

És hogy milyen hangzásra is számíthatunk? Gahan a következőket nyilatkozta erről: vissza a gyökerekhez! Az új albumon ennek megfelelően sok analóg szintetizátornak, és dobgépnek jutott ezúttal fontos szerep, melyek a ’70-es / ’80-as évekből származnak. Mindez Martin Gore új szenvedélyének köszönhető, aki az eBay-ről gyűjtötte be ezeket a muzeális értékkel bíró hangszereket.

Kommentek

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

A zenehallgatás rosszat tesz a természetnek

A vinyl lemez sem környezetkímélő, de a streaming évről-évre jobban megterheli a Földet.

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.

Koncertlemezt ad ki az Arctic Monkeys, karitatív célból

Minden bevétel a War Child UK-nek megy.

Ingyenes Spotify online workshop a Spotify embereivel

Hogyan működik a Spotify algoritmusa? Hogyan tud egy dal bekerülni egy Spotify playlistbe? Mire jó a Spotify For Artists fiók?

David Hasselhoffnak van egy metálzenekara, pénzt gyűjtenek az első klipre

Aki hallani akarja The Hoff metáldalát, adjon pénzt. Klip is lesz hozzá.