Hirdetés

Elindult a klasszikus zenére fókuszáló Apple Music Classical

Az Apple operációs rendszerében már elérhető az Apple Music Classical, ami, mint az a nevéből is kitalálható, egy klasszikus zenére fókuszáló alkalmazás. Az app korlátlan hozzáférést ad a világ legnagyobb, több mint ötmillió művet tartalmazó klasszikus zenei katalógusához, amikben az ismert műveken kívül lesznek újdonságok és exkluzív tartalom is. Akinek már van előfizetése a sima Apple Music-hoz, az ehhez is hozzáférést kap, valamint az alkalmazás Androidon is elérhető lesz, de ennek még nincs indulási időpontja.

Az Apple szerint a külön alkalmazásra azért volt szükség, mert a klasszikus zene más, egy-egy műhöz több előadó is tartozhat, az ismert daraboknak akár több száz felvétele is lehet. Emiatt aztán az Apple Music Classicalt úgy tervezték, hogy támogassa a klasszikus zene összetett adatstruktúráját. Rá lehet például keresni zeneszerzőre, műre, karmesterre, de akár katalógusszámra is.

Az Apple Music Classical egyből nagy felbontással indul, és 192 kHz/24 bites streamelést kínál, de nem lesz ipades verziója (ez azt jelenti, hogy telefonméretben indul el az alkalmazás a tableten), és egyelőre offline hallgatásra sem lesz lehetőségünk.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,706KedvelőTetszik
2,983KövetőKövetés
1,630FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk