Hirdetés

Elhunyt Ralph Santolla

ralph-santolla2-800x526.jpg

Ahogy családja már korábban bejelentette, tegnap lekapcsolták a lélegeztető gépről Ralph Santollát, a veterán metálgitárost, aki múlt kedden kapott szívrohamot otthonában. A zenész az azt megelőző szombaton egy először pókcsípésnek vélt elváltozással fordult orvoshoz, amelyről később kiderült, hogy valójában egy vérrög. Az orvosok akkor újra tudták éleszteni, de utolsó napjait kómában döntötte, és hozzátartozói már akkor közölték, hogy a tesztek szerint igen kevés esélye maradt a felépülésre. Ralph Santolla mindössze 48 éves volt.

A zenész édesanyja, Sue Santolla-Rocha egy korábbi közleményben a következőket mondta:

Ralph Santolla szervdonorként tovább él majd. Az adományozottak nem is tudják, mi vár rájuk, aztán hirtelen tetoválásaik lesznek, gitározni kezdenek, és szarkasztikus, vicces emberekké válnak. Másfelől a Devil”s Highway lemeze már majdnem elkészült. Hamarosan napvilágot lát, ez Ralph öröksége.

Santolla a rock/metál világának egyik legszínesebb pályafutású, sok zenekar megjárt gitárosa volt. Az olasz származású zenész szélesebb körben először 1993-ban, a Death Individual Thought Patterns lemezének turnégitárosaként vált ismertté, majd olyan zenekarokban játszott, mint a Millenium, az Iced Earth, a Deicide, és az Obituary, de megfordult Sebastian Bach turnézenekarában, és készített lemezt Gary Hughes-szal is, illetve két szólóalbumot is rögzített pályafutása során. Deicide-beli tagsága idején többen kritizálták azért, hogy hívő keresztényként mit keres egy ilyen zenekarban, amire csak annyit mondott, hogy nem fog úgy tenni, mintha sötét és gonosz ember lenne, csak azért, hogy az emberek igazi metálosnak tartsák. Halálával egy sokszínű, kitűnő muzsikust veszített el a metálszíntér.

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
849FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló