Hirdetés
Hirdetés

Elhunyt Kaszás Péter Sr.

Január 10-én hajnalban, 77 éves korában elhunyt Kaszás Péter Sr. dalszerző és zenész. Kaszás 1946. május 5-én született Szeghalomban. Ismert a KP Zenei Stúdió tulajdonosaként. Zenészi pályáját fiatalon kezdte, és több országban is fellépett, mint például az egykori NDK és NSZK területein, Svájcban és Bulgáriában. Hazatérése után hangstúdiót alapított, ahol hangszereléssel és hangfelvételkészítéssel foglalkozott.

Kaszás Péter zenei munkássága rendkívül sokrétű. Különböző hangszereken játszott, mint például a dobon, hegedűn, gitáron és zongorán, és több zenei stílusban is otthonosan mozgott. A Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület szerint több mint 560 szerzeménye van jellemzően érzelmes, lírikus dal- és szövegvilággal. Ő írta Zámbó Jimmy legnagyobb slágereit: a „Bukott diák”, a „Szeress úgy is, ha rossz vagyok”, a „Mit akarsz a boldogságtól”, a „Bye-bye lány!”, az „Egyszer megjavulok én”, „Ugye nem bántad meg?”, „Sírj a vállamon”, „Egyszer megjavulok én” és még hosszasan folytathatnánk a felvételek felsorolását, továbbá dalt szerzett még Korda Györgynek, Aradszky Lászlónak, Komár Lászlónak, Kovács Katinak, Oszter Sándornak, Peter Srámeknek, Balázs Palinak, és még sok más, ismert előadónak.

Több díjjal is elismerték Kaszás Pétert, például megkapta a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét, a Huszka Jenő-díjat, és több albuma arany, gyémánt, illetve platina státuszt ért el. A néhai művész fia, Kaszás Péter Jr. is zenei pályára lépett és édesapja különös tehetségét tovább vitte a szakmában Fonogram-díjas jazzdobosként.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,917KedvelőTetszik
3,040KövetőKövetés
3,350FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók