Hirdetés

Elfeledett folk-house – Vadmadarak LP-premier

Lángoló Premier

A Moiras Records lemezkiadói profilja jellemzően a régi hazai hard rock (legutóbb a Taurus teljes koncertje jött ki) és progresszív zenék (például ez az újrakevert és bónuszokkal ellátott Solaris LP), kisebb hányadban folk anyagok újra-megjelentetése vagy normális hanghordozón való első kiadása. A Moiras LP-k és 7”-es kislemezek tehát elsősorban a rock nagy halmazából kerülnek ki, de néha másfajta elfeledett muzsika is előkerül, mint most az egri Vadmadarak lemezanyaga.

A Vadmadarak: Hej, Jancsika című LP-n hallható felvételek 1995-96-ban készültek. Jekler Z. Gábor producer álmodta meg és Kovács “KaGee” Gábor előadó öntötte formába jó néhány magyar népdal techno/house-ba való átfogalmazását. Ezzel korukat olyannyira megelőzték, hogy mindmáig nem igazán akadtak követőkre. (Anno, 1997-ben létezett egy ma már beszerezhetetlen szerzői kiadású CD, Száguldunk a rónaságon címmel.)

A Vadmadarak negyedszázados fészkelődést követően szállnak fel ismét, hogy ne merülhessenek végképp feledésbe: az anyag csak vinyl LP formátumban jön ki október közepén, 500 számozott példányban korlátozva.

Megvásárolható az ismert lemezboltokban, illetve rendelés e-mailen: moiras@somoskiado.hu

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk