Hirdetés

Elérhető a Facebook idegenekkel közösen zenélős applikációja

A béta tesztek után bekerült az App Store-ba a Facebook Collab nevű, kifejezetten zenélésre tervezett alkalmazása. Hagyományosan a Facebook NPE csapata foglalkozik azzal, hogy olyan új alkalmazásokat találjon ki, amik tovább növelhetik a közösségi oldal népszerűségét. A Collabot májusban kezdték el tesztelni, hogy a korlátozások és karantén alatt se kelljen lemondani a közös zenélésről. Úgy tűnik bejött.

A Facebook szerint az új alkalmazás szórakoztató lehet képzett zenészeknek, kezdőknek, zenekaroknak vagy zenekart keresőknek, és azoknak is, akik egyszerűen csak szeretnének új dalokat hallgatni. Az egész úgy néz ki, hogy 15 másodperces videókat lehet szinkronban lejátszani, de arra is van mód, hogy idegenekhez csatlakozzon valaki. Mondjuk lehetőség van arra, hogy egy dobos, gitáros és egy énekes fizikailag külön, de a kis videókat egymás mellé téve mégis együtt játszhasson. Vagy ha a felhasználó talál egy olyat, amin valaki hegedül hozzá, akkor meghallgathatja, hogyan szól gitár, dob és hegedű felállásban.

Hirdetés

Mikor valaki megnyitja az alkalmazást, akkor egy hosszú hírfolyam jelenik meg, itt lehet válogatni, kivel szeretne együtt zenélni, vagy kinek a videójához tenné hozzá ő a saját ötleteit. Be lehet tenni a kedvencek közé azokat a zenészeket, akikkel úgy érzi, hogy egy hullámhosszon van, és a fő hírfolyamot is személyre lehet szabni. A Facebook azt várja, hogy izgalmas zenei kollaborációk születnek majd olyan emberek között, akik egyébként nem is ismerik egymást, illetve ismertebb zenészeknek is lehetőségük lesz együttműködni a rajongóikkal.

Egy sikersztorija már van is az alkalmazásnak, legalábbis morgxn nevű felhasználó az elsők között tesztelhette, és arról számolt be, hogy akkor, mikor a kiadója kirúgta, Billie Eilish éppen a Home című dalát dicsérte. Arra gondolt, hogy a Wonder című dalát már itt a Collabon mutatja meg a többi tesztalanynak, és mindenkinek hagyja, hogy hozzátegyenek valamit. A dalt azóta 43 milliószor játszották le, valaki spanyol nyelvű változatot is készített belőle.

Az alkalmazás kezeli a bonyolult videó és a hang szinkronizálást, vagy az alkalmazáson belül ajánl olyan eszközöket, amikkel ezeket szinkronba lehet hozni. Ezen kívül az is kiderült, hogy rengeteg fejhallgató és mikrofon és hardver konfigurációt teszteltek, hogy a legkülönbözőbb beállításokat is kezelni tudják. Már most is használhatnak különböző audio interfészeket, hogy billentyűs hangszereket, elektromos gitárt vagy dobgépet is használhassanak a felvételükhöz.

Az elkészült videókat nem csak a Collabon lehet megosztani, hanem más alkalmazásokban is, akár a TikTokon is, és vízjel kerül rá, hogy amennyiben elkezdene önálló életre kelni az interneten, azért visszakövethetőek legyenek az eredeti készítők. Lehet. hogy a jövőben bővül az összefűzhető videók száma, hogy több zenész játszhasson egyszerre, vagy hogy egy zenére koreográfia vagy vicces videó is készüljön, de egyelőre szeretnének csak a zenére összpontosítani.

KOMMENT

A sport jobb helyzetből indult a világjárvány alatt, mint a zene

Így is új dolgokkal kellett kísérletezni, de a szurkolók könnyebben elfogadták a változásokat.

2020-ban egymásra találtak a zenészek és a technológia

A legnagyobb sztárok szentségeltek a telefonjukkal, és az applikációkkal, hogy kapcsolatban maradhassanak a közönséggel.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
719FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Sosem éreztem magam ennyire vénnek – Időseknek szánt telefonokat teszteltünk

A Blaupunkt és a Doro időseknek szánt készülékéből csak az egyiknél gondoltak tényleg az idősekre.

Kellemes csalódás – Zenét hallgattunk a Marshall Stanmore II bluetooth hangfalon

Meglepően jól szólat a viszonylag kicsi, de elég masszív doboz.

Gyönyörű eget tettünk a kutya fölé – Még nem csúcs, de jó úton halad a Xiaomi a MI 10T Pro telefonnal

Nem biztos, hogy mindennek van értelme ebben a telefonban, de kétségkívül szórakoztató.

OnePlus 8T: az apró részletek teszik izgalmassá

Semmi világmegváltót nem ígér, mégis izgalmas a OnePlus telefonja.

Egyszerre telefon, tablet és kicsit notebook is – Teszteltük a Samsung legfrissebb összehajtható telefonját

Ennyi pénzt egy telefonért?! És ha azt mondjuk, hogy egy csúcstelefon, egy menő tablet és egy munkára tökéletes eszköz kerül ennyibe?
Hirdetés
Audiópartnerünk

A sport jobb helyzetből indult a világjárvány alatt, mint a zene

Így is új dolgokkal kellett kísérletezni, de a szurkolók könnyebben elfogadták a változásokat.

Bárkinek lehet vinyl hangelemeze, a Bandcamp segít mindenben

Csak egy sikeres kampány kell hozzá, a többit intézi a Bandcamp, kockázat nélkül.

Lady Gaga énekli a himnuszt, de a Foo Fighters és Bruce Springsteen is fellép Joe Biden beiktatásán

Aztán színpadra lép még John Legend, Justin Timberlake, Jon Bon Jovi és Demi Lovato is.

2020-ban egymásra találtak a zenészek és a technológia

A legnagyobb sztárok szentségeltek a telefonjukkal, és az applikációkkal, hogy kapcsolatban maradhassanak a közönséggel.