Hirdetés

Elektronikus zenével kísérletezik NAGYEDi – Out of This World dalpremier  

A jelenleg Londonban élő dalszerző-énekes produceri pályára lépett, és legújabb dalában az anyasághoz kötődő gondolatai köré csavart hangszerelést. Több évnyi aktív élőzenélést és a 2018-as lemezmegjelenést követően jelenleg otthon írja, hangszereli, rögzíti a dalait NAGYEDi. Ennek a kísérletezésnek a legújabb eredménye a mától minden streaming platformon meghallgatható Out of This World.

A dalszövegben NAGYEDi az anyaság csodálatos, mégis megpróbáltatásokkal teli pillanatait fogalmazza meg metaforaszerűen.

“Hihetetlen időszak. Nemcsak egy gyermeked születik ilyenkor, hanem te is újjászületsz. Viszont olyan dolgok is a felszínre kerülhetnek magaddal kapcsolatban, amiket sokszor nem könnyű elfogadni. Ezért a sok sírás”

– árulta el a dalszerző.

A személyes hangvételű dalszöveget és a NAGYEDitől megszokott énekharmóniákat elektronikus hangminták színesítik. Az énekes már korábban belekóstolt a legkülönbözőbb zenei stílusokba, és a 2018-ban megjelent magyar nyelvű lemezét is lehetetlen egyetlen kategóriába sorolni. Mint azt NAGYEDitől megtudtuk, a dalai első körben a vokáltémából kiindulva születnek, ezért teljesen random a zenei stílus.

“Akkoriban megmutattam a zenekarnak az énektémát, dalszerkezetet, néha egy-egy akkordmenetet, ritmusötletet, és együtt hangszereltük a dalokat, minimális elektronikával. Ahogy teltek az évek, egyre konkrétabbá váltak a dalok a fejemben, de nagyon nehéz volt elmagyaráznom őket. Úgy éreztem, itt az idő, hogy minél inkább a saját elképzeléseim szerint szólaljanak meg ezek a gondolatok, még ha lassabban is haladok velük.”

A kísérletező producer szerette volna a dalt anyák napján megosztani a rajongókkal, de kénytelen volt újratervezni a megjelenést. Innen jött az NFT-kollekció ötlete. (Hogy mi az az NFT, arról itt írtunk.) Edi és férje, Pav Pav az új tracket 11 egyedi videógrafika mögé rejtette, így az Out of This World május 9. óta nem helyettesíthető tokenként már meghallgatható, sőt meg is vásárolható. Erről bővebben Edi weboldalán olvashatunk. A kollekció azóta kiegészült az itt is látható videóval.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk