Hirdetés

Eladták a Bandcampet, az Epic Games az új tulajdonos

A Fortnite, az Unreal vagy a Gears of War játékokat fejlesztő Epic Games vásárolta meg a Bandcampet.

Ethan Diamond, a Bandcamp vezérigazgatója és társalapítója a Bandcamp blogjára közzétett megjegyzésben jelentette be a hírt. Azt írta, hogy a Bandcamp továbbra is önálló piactérként és zenei közösségként fog működni, és továbbra is ő vezeti a céget.

Arról is biztosított mindenkit, hogy a termékek és szolgáltatások nem változnak. Ez azt is jelenti, hogy marad a népszerű Bandcamp Fridays kampány is, amikor szerint a platform lemond a jutalékáról, hogy több pénz maradjon a művészeknél. 2020-ban a Bandcamp Fridays 40 millió dollárt gyűjtött zenészeknek.

Mi változik?

Persze az új tulajdonos megjelenése nyilvánvalóan nem azt jelenti, hogy semmi sem változna, de Diamond szerint a közös munka inkább a stratégiát érinti, nem a terméken szeretnének változtatni.

A színfalak mögött azonban az Epic-kel azon dolgozunk, hogy nemzetközi szinten terjeszkedjünk, és előremozdítsuk a fejlesztést a Bandcampben, az olyan alapoktól, mint az albumoldalaink, a mobilalkalmazásaink, az árucikk-eszközök, a fizetési rendszer, valamint a keresési és felfedezési funkciók, egészen az újabb kezdeményezésekig, mint például a bakelitlemez-gyártás és élő streaming szolgáltatások

– magyarázta Diamond.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk