Hirdetés
Hirdetés

El lehet tölteni egy napot a Szigeten, ha nem költünk odabent?

Emberkísérletünk lényege, hogy megnézzük, kivitelezhető-e vagy, ami talán fontosabb, élvezhető-e a Sziget, ha annak falain belül nem költünk semmire. Spoiler: Igen, de ehhez egy jó tervezés kell. Elsősorban fontos leszögezni, hogy ez a kísérlet alkoholt nem tartalmaz, úgyhogy aki jó csempésztrükkök reményében nyitotta meg a cikket, az sajnos rossz helyen jár, mert olyanról nem írunk. Arról azonban igen, hogy hogyan kell készülni egy napra a Szigetre, ha nem szeretnénk odabent költeni.

Hirdetés

De akkor hol marad az alkohol?

Az elsőszámú kérdés mindig, mikor kikerülnek az árlisták, hogy mennyibe kerül idén a sör a Szigeten. Nem azért, mert ez a legfontosabb, hanem mert ez a legalapvetőbb. Kevés olyan emberrel találkozni, akiknek nincs pohár a kezükben, és közben nem egy pultnál állnak sorban, hogy ez az állapot gyorsan megváltozzon. Aki pedig idáig azért olvasta el, hogy megtudja mivel lehet kiváltani az alkoholt, azt is el kell keserítsem. Nem lehet. Vagyis de, csak kintről behozott üdítővel, ami másabb ízt és hangulatot ad a bulinak. Az alacsony költségvetésű buli megtervezése szempontjából viszont fontos egy számunkra kedvező napot kiválasztani, amikor nem a mi kedvenc headlinerünk lép fel éppen. Aztán ha már le tudtunk mondani a besörözve dülöngélésről a nagy kivetítő előtt, akkor lényegében a durvább részén túl is vagyunk.

Az egészet egy jól megtervezett pakolással kell kezdeni

Mellesleg a Sziget appban található egy Fesztivál Túlélési Kalauz fül, ahol az alapvető figyelmeztetéseket szedték össze a szervezők a biztonságos bulizás érdekében. Ugyanebben az appban, a gyakori kérdések között megtaláljuk azt a listát, amit be lehet hozni a fesztiválra, és azt is, amit szigorúan tilos. Annak érdekében, hogy a kapunál ne kelljen semmit leraknunk, a kapu túloldalán pedig semmit pluszba megvennünk, érdemes ezeket átolvasni, és még otthon okosan pakolni.

Mindig nagy kérdés egy fesztiválnál, vagy koncertnél, hogy mit engednek be, és mit nem. Itt van a kérdéses termékek listája, amit bevihetünk magunkkal:

  • két és fél liternél kisebb PET palackban víz vagy üdítőital,
  • maximum 2 karton, azaz 20 doboz cigaretta,
  • 10 doboz snüssz,
  • 10 doboz szivarka
  • 10 szál szivart
  • és kereskedelmi mennyiségnek nem tekinthető ételt

A behozott üvegek pedig bármikor újratölthetők az ivókutaknál. Ezek értelmében teljesen kivitelezhető, hogy felkészüljünk úgy egy napra a Szigetre, hogy ne kelljen nagy táskákkal elindulni, mégse csorduljon túl a költekezésünk.

Az emberkísérletünk eredménye

Két darab egyliteres üdítő, és egy-egy pékségben vásárolt szendvics, meg egy zacskó pogácsa volt a Szigetre érkezést megelőző bevásárlásunk, amivel délután öt óra körül kiértünk a fesztiválra. Beléptetéskor a sorban előttünk, jóval nagyobb bevásárlást intézett fesztiválozók álltak, akik nagy zsugor ásványvizekkel és szintén felpakolva ételekkel érkeztek. De nem csak a beléptetéskor kerültek elő a kintről behozott termékek. Meglepetésünkre nem csak a délutáni koncerteket kísérte piknik hangulat, hanem a Mumford & Sons-koncertet is többen nézték a nagy kivetítőn a fűben ülve vacsorázva, egy-egy üdítő társaságában. Tehát nem is olyan elképzelhetetlen az, hogy az esti headlinert ne előzzön meg egy-két kör a bárpultnál. Ez pedig egyáltalán nem egy „mindenkinek így kéne” írás, csupán egy érdekesség, hogy megoldható, és még élvezhető is a buli, akkor is, ha nem költünk a fesztiválon belül, ha pedig észszerűen vásárolunk, akkor meg pláne.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,935KedvelőTetszik
3,061KövetőKövetés
3,670FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók