Hirdetés

Ehető jegyeket dobott piacra a berlini közlekedési vállalat

Végre valami igazán kézzel fogható innovációval állt elő a tömegközlekedés témájában a világ, miután rizspapírra nyomtatott, kenderolajjal átitatott napijegyeket kínált teszt jelleggel a berlini közlekedési vállalat (BVG).

Nehéz a tömegközlekedésben igazán nagy innovációkat mutatni, legalábbis általában azok, amelyek igazán nagy újdonságnak számítanak, mint a kijelző, hogy hol tart a busz, és mikor ér a megállóhoz, vagy hogy dedikált sávon közlekedhetnek a buszok valahol, esetleg a közösségi biciklik és rollerek általában vagy elkerülik a figyelmet, vagy nem mindenkit tölt el örömmel a létezésük. A kenderolajjal átitatott ehető napijegy azonban egyszerre több problémát is orvosol, és ettől kifejezetten izgalmas innováció.

Egyrészt a berlini tömegközlekedés tényleg világszínvonalú, ahova nem lehet a belvárosból fél óra alatt eljutni, az gyakorlatilag már nem is a város része. Vagyis ehhez egy bérlet már eleve jó dolog. De ugye mit lehet tenni a 24 óra letelte után a papírral? A legtöbben eldobják, jobb esetben a kukába, rosszabb esetben a szél fújja őket ide-oda.

Ennél mennyivel menőbb már, ha az ember fogja, és megeszi.

A közlekedési vállalat azt mondja semmi illegális, vagy egészségre ártalmas dolog nincs benne, de a kenderolajról többen állítják, hogy nyugtató hatása van. Pont úgy, mint egyébként a bérlet is nyugtatja a tulajdonosát, legalábbis abban, hogy az ellenőrökre már nem kell figyelni, csak az értékeink védelmére.

Az egészhez forgattak egy elég szórakoztató reklámot is, amelyből kiderül, hogy az utazás végéig nem szabad megenni a jegyet, sőt meg se lehet csócsálni azokat, mert úgy érvényüket vesztik. Azt a BVG is elismeri, hogy ez nem igazán nagy innováció, hiszen az igazán innovatív megoldás az egyértelműen a digitalizációt jelentené, de azért érdemes látni, hogy az, hogy a papíralapú jegyeket és bérleteket teljesen kivezessék, még el kell telni jónéhány évnek.

A reklámban egyébként elég furcsa vízióban az utasok a jegyeken nyammogástól kábulnak, hogy elszakadjanak az őket körülvevő világ idegőrlő mozzanataitól a tömegközlekedési eszközökön.

A drogjegyekből, vagyis nyugtató hatású kenderjegyekből csak néhány ezer készült, és csak pár napig volt elérhető, de nagy potenciál lenne ebben, például milyen jó lenne megenni előételként az étlapot az éttermekben, vagy az üzletek blokkjai se végeznék a szemétben, és lehetne arra hivatkozni, hogy megettem a jótállási jegyem.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk