Hirdetés

Együtt dobban – Dallal buzdítja a PASO a magyarokat az olimpián

Lángoló Premier

Együtt dobban címmel magyarokat buzdító dalt írt a Pannonia Allstars Ska Orchestra. A zenekart az olimpia hangulata ihlette, de a dalba fogalmazott életérzés bármely sporteseményen, világversenyen aktuális lehet. A hangfelvételhez egy animációs videóklip is készült.

Az elmúlt másfél év pandémiás időszaka alkotás szempontjából igen jó hatással volt a Pannonia Allstars Ska Orchestrára. A zenekar idén tavasszal egy gyereklemezt jelentetett meg PASO Kids címmel, most pedig egy szurkolói dallal jött ki.

KRSa, a PASO énekese:

“Gyerekkorom meghatározó élménye volt, amikor mentem általános iskolába, és naponta számoltuk, hogy hány érmet nyer a magyar csapat az olimpián. Furcsa bizsergető érzés volt, közösséget formált az osztályból, és bár nem volt közünk a sportolók teljesítményéhez, mégis a magunkénak is éreztük a sikert, együtt örültünk neki, mondhatni a szívünk velük ‘Együtt dobban’-t! Ugyanilyen intenzív élmény volt és a mai napig hallom belül, ahogy Vitray Tamás közvetíti Egerszegi Krisztina győzelmét: ‘Gyere, Egérke, gyere, kicsi lány!’ Ott is ezt a közösségi eufóriát éreztem. Csak a sportolók azok, akik ezt meg tudják adni nekünk, akik egy ilyen kapcsot képesek teremteni közöttünk. Arra gondoltunk, hogy mi úgy járulhatunk hozzá ehhez az élményhez, ha nem csupán szorítunk értük, hanem ezt egy dalba is öntjük. Így született az ‘Együtt dobban’, ami egy univerzális szurkolói dal, ami a sportolók és a szurkolók egységét, együtt rezdülését fejezi ki, azt, hogy lélekben velük vagyunk, sőt egyek vagyunk velük.”

A dalhoz egy animációs videót készíttetett a zenekar, melyben rengeteg sportág felbukkan.

“Igyekeztünk egy minden generációnak befogadható dalt és hozzá illő vizuált alkotni, ami a legkisebbektől a legidősebbekig szólhat mindenkinek.”

A PASO jelenleg fesztiválturnéján vesz részt, játszanak többek közt a Művészetek Völgyében, a Fishing On Orfűn, a SZIN-en és a Strand Fesztiválon. Budapesten legközelebb szeptember 2-án láthatók a Kobuci Kertben.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,900KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetésspot_img

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk