Hirdetés

Egyre bizakodóbbak az angolok, hogy lesz idén fesztiválszezon

Egyre több angol fesztiválszervező bízik abban, hogy valamilyen formában lehetnek még idén fesztiválok az országban, júniustól akár teljes kapacitással.

Hirdetés

Boris Johnson brit miniszterelnök a héten bejelentette, milyen ütemezésben szeretnék újra kinyitni az országot. Ha minden a tervek szerint halad, akkor június 21-től fel lehet oldani az összes korlátozó intézkedést, amivel elméletileg lehetővé válik a tömegrendezvények megtartása is. Éppen ezért, bár több minden tisztázásra szorul a rendelkezéseket illetően, de összességében pozitívan fogadta a hírt a szakma.

Paul Reed, a Független Fesztiválok Szövetségének vezérigazgatója a bejelentés után arról beszélt, hogy a szövetséghez tartozó fesztiválok visszajelzései alapján ez mindenképpen egy jó hír, mert a legtöbben optimistán tekintenek az idei szezonra, ugyanakkor minél hamarabb ki kell derülnie az olyan részleteknek, hogy mi a helyzet a tesztelési kötelezettséggel és a vakcinaigazolványokkal.

A Reading és a Leeds fesztiválok már a közösségi médiában egyértelműsítették a hírek hallatán, hogy nem mondják vissza az eseményeket, azt írták, hogy alig várják már, hogy fogadhassák a közönséget. A Reading 105 ezer fős fesztivál, a Leeds pedig 75 ezer fővel számol, vagyis klasszikus tömegrendezvény mindkettő, augusztus utolsó hétvégéjén.

A főszervező szerint a fesztiválszektor elsősorban a vakcinákra, másodsorban a tesztekre támaszkodhat, igaz szerinte csak teszteléssel is megvalósítható lehetne egy fesztivál teljes kapacitáson.

Az oltás és a tesztek olyan biztonságot nyújtanának, amivel a résztvevők tudnák, hogy nem lehetnek súlyos betegek: ez csak akkor működik, ha az ország lakosságát és a fesztiválon részt vevő emberek többségét is beoltják

– mondta Melvin Benn, a két fesztivál mögött álló Festival Republic ügyvezetője. Azok a fesztiválok, amiket eredetileg is június 21. után terveztek, már jelezték, hogy továbbra is a tervek szerint készülnek, azok, amelyeket korábban tartottak volna, most új időpontot keresnek késő nyárra vagy szeptember elejére.

Korábban a fesztiválszervezők már jelezték, hogy a kisebb fesztiválok is maximum húsvétig tudnak várni, ha nem derül ki addig, hogy milyen feltételekkel és mikortól lehet fesztiválokat tartani, akkor az egész szezont kénytelenek lemondani.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,839KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
743FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk