Hirdetés
Hirdetés

Egynapos miniturnéra indul a Gorg & Benzol

Nagyon Kis Magyarország Turné néven egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó
budapesti helyszíneken a Gorg & Benzol. A fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti parkban és Azahriah előtt is játszik, csak kicsit másképp.

Hirdetés

A Gorg & Benzol a május 25-i miniturnét a Nagy Vásárcsarnokban kezdi 9:30-kor, itt egy órán át hallgathat fúziós jazzt és improvizatív zenét a közönség. Ezt követően Újbudát veszi célba az együttes, ugyanis a Savoya Park Auchan áruházában fognak zenélni. A hipermarket kertészeti osztályán 11:30-tól csendülnek fel élőben sajátos dallamok, ritmikai képletek diatonikus hangrendszerekben. A banda kis pihenő után már megy is tovább, hogy budapesti park-koncertet adjon. A turnéállomás nevének összecsengése nem véletlen a főváros legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínével, ugyanakkor a Gorg & Benzol kicsiben
gondolkodik, és egy budapesti parkban, nevezetesen a terézvárosi Hunyadi téren fog
muzsikálni 15 órától. A koncertsorozat egy talán még illusztrisabb helyszínen zárul: a zenekar Azahriah előtt fog zenélni a Puskás Stadionban. Egészen pontosan a Puskás Stadion parkolójában az utcazene szettjükön fogják szórakoztatni az Azahriah-koncertre igyekvőket.

A zenekar basszusgitárosa Kocska Ádám mesélt bővebben a koncertekről.

A turné további érdekessége, hogy készül róla egy Gorg & Benzol dokumentumfilm. A zenekarnak mind a három tagja a már megszokott sárga-lila öltözékében érkezik a helyszínekre. A miniturnén sok improvizáció lesz, és igyekszünk a zenénkkel alkalmazkodni az emberek hangulatához.

A Gorg & Benzol tavaly nyerte meg az Öröm a Zene tehetségkutató-sorozatot. Ezzel egy időben megjelent Trip to Hatland című nagylemezük, melynek dalaiban rockot, funkot, technot, jazzt és még egy rakás stílust vegyítettek. Idén tavasszal Downtown alsó címmel egy Hip-Hop EP-t adtak ki az NKA Hangfoglaló Program támogatásával.

A zenekarral az egynapos turné után több fesztiválon is lehet találkozni a nyár folyamán, köztük a Vénégy Fesztiválon, a Fishing on Orfűn, a Művészetek Völgyében, a Campus Fesztiválon, a Paloznaki Jazz Pikniken és a Fekete Zaj fesztiválon.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,996KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók