Hirdetés

Egyenesen a Sundance versenyprogramjából – Premieren Kozma Kata új klipje, a SZELÍD című film főcímdala

A Karlovy Vary-ban díjazott Virágvölgy rendezője, Csuja László és a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőművész doktorandusza, Nemes Anna közös rendezése a SZELÍD című mozifilm. A történet hőse, Edina egy női testépítő, aki együtt él edzőjével, Ádámmal. Ahhoz, hogy megnyerjék a világbajnokságot, Edinának komoly áldozatot kell hoznia. Eközben különös kapcsolatba kerül egy titokzatos férfival. A találkozás mindent megváltoztat, amiben a nő addig hitt.

A „test-melodráma” főhősét Csonka Eszter világbajnok és többszörös magyar bajnok testépítő alakítja. Filmbeli párját Turós György játssza, aki szintén először szerepel filmben. György testépítés-fitnesz edző és a doppingmentes sport kiváló képviselője öt világbajnokot nevelt ki.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült SZELÍD világpremierje a világ egyik legnagyobb presztízsű fesztiválja, az amerikai Sundance Filmfesztivál versenyprogramjában lesz (World Cinema) január 21-én. Ez az első magyar játékfilm, amely versenybe kerül a Sundance-en. A meghívás rangját növeli, hogy a fesztivál évek óta az Oscar-díjak egyik legfontosabb előszobája, ahol a legnagyobb sztárok és sztárrendezők szerepelnek.

A Kozma Kata által szerzett és előadott All I Wanted a film főcímdala.

“Anna és Laci (a Szelíd című film alkotói) kifejezetten egy érzelmes, amerikai stílusú popballadát képzeltek el a filmhez. A főszereplő (Edina) karakterében nagyon megfogott, hogy kívül kemény és erős, belül viszont törékeny és érzékeny. Ez az éles kontraszt ihlette a dal kezdő sorait.”

– mondja Kozma Kata, és még hozzáteszi –

“A dal szövegében és dallamvezetésében Edina belső küzdelmeit és szerelmi bánatát szerettem volna közvetíteni. Az All I Wanted egy szerelmi kapcsolat kihülését és két ember egymástól való fájdalmas elválását meséli el.”

Kozma Katát a külföldi sajtóban napjaink egyik legizgalmasabb szövegírójaként és énekes-dalszerzőjeként jellemzik. Kozma Artijus Junior Díjas  producer, énekes-dalszerző, dalai számtalan díjat nyertek, illetve jelölést kaptak. Zenéjének és művészetének karakterét az urban/pop/electro/R&B stílusok, az őszinte, analitikus és szókimondó szövegek és az összetéveszthetetlen énekhang jellemzi. Művészként kiemelten fontosnak tartja  képviselni a nők jogait, a nemek közötti egyenlőséget és az LMBTQ + ügyeket, mint számára alapvető értékeket.

A magyar zenei piacon megszokottól eltérően Kozma főként külföldi fiatal tehetségekkel dolgozik együtt, köztük olyan művészekkel, mint a Grammy-díjra jelölt Void Stryker, Dylan Fraser, Finn Askew, Laura White (X Factor), a lengyel The Voice nyertese Marta Gałuszewska (MVRT), Tribbs, Monika Lewczuk, Lanberry vagy a 4Dreamers (Voice Kids Poland). Kozma Kata “You & I” c. dala az elektronikus zene egyik legismertebb alakjával Flux Pavilion-al 2020 szeptemberében jelent meg, ami az USA-ban, valamint Európa-szerte kimagaslóan pozitív kritikát kapott és jelenleg is milliók hallgatják.

A könnyűzenei projektek mellett Kozma produceri és szerzői munkái között szerepel a több ízben Emmy-díjra jelölt, amerikai A House Divided sorozat főcímzenéje, a Live Good, a Sundance Filmfesztivál első magyar filmként jelölt Szelíd főcímdala az ‘All I Wanted’, a FINA Úszó VB zenéje (We Are The Water), valamint az X – A Rendszerből Törölve című magyar mozifilm főcímzenéje (Evergreen). A Deezer zenelejátszón három dala is toplistás lett, a YouTube-on pedig összesen több, mint 15 millió megtekintése volt a magyar Children Of Distance pop/hip hop zenekarral közös szerzeményeinek.

Egyetemi tanulmányait a világhírű bostoni Berklee College of Music-on végezte jazz zongora-előadóművészet szakon és a világ öt vezető fiatal női jazz-zongoristája közé választották. George Duke, többszörös Grammy- Díjas amerikai producer “Kivételes zenei tehetség”- nek, Ray Santisi (Diana Krall/Keith Jarrett zongoratanára) pedig ‘Generációja egyik legígéretesebb zongorista/ hangszerelőjének” tartja. A rangos koncertek mellett olyan Grammy díjas zenészekkel dolgozott együtt, mint George Duke, Terri Lyne Carrington, Lalah Hathaway, Paula Cole, Esperanza Spalding és Michael McDonald.  2014 és 2015-ben az Andy Vajna által vezetett Miss Universe zenei vezetője és hangszerelője.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk