Hirdetés
Hirdetés

Egyedül hazafelé – Premieren a MARKOLÁB legújabb dala

A MARKOLÁB 2022 év végén alakult meg négy fővel, azzal a céllal, hogy saját szerzeményeket alkosson műfaji határok nélkül. A közös próbák során folyamatosan alakult ki az az elég széles zenei csapásirány, ami számtalan stílus elemeit ötvözi a hard rocktól a a grunge-on át a stonerig. Az első lemezükről, annak dalairól a zenekar énekese, Sánta László mesélt bővebben.

„A dalszövegeket a hazaszeretet, konkrétan a Tisza-parti, illetve az alföldi táj szeretete és a gyermekeim születése, a család inspirálták. A zenéhez mindenki hozta a saját ötleteit, azokat gyúrtuk össze, s talán 2022 vége óta, mostanra lehet azt mondani, hogy tudjuk, milyen csapásirányon haladunk e téren.

Mindannyian dolgozunk, más településen lakunk. Nem vagyunk már huszonévesek. Első a család. Azonban zenélni még mindig szeretünk és a közös alkotás öröme kreatív kikapcsolódás és kiváló kihívás. Az viszont nagy öröm, hogy már a második kislemez is ,,félkész”. A grafika is elkészült hozzá, amit ezúton is köszönünk Turu Barbinak. Ennek az anyagnak a szövegvilága már a Markolábra fókuszál. Arra a hiedelemlényre, amely a magyar népi világban a hold-, illetve a napfogyatkozás során megjelent.

Az első kislemez négy dala és a stúdiófelvétel is elkészült már, mikorra kiderült, hogy ez lesz a zenekar neve. Így azt el kell ismerni, hogy a szövegvilágban még minimális a párhuzam a zenekar nevével az első kislemezen.”

„A Tisza-parti táj nagyon közel áll a szívünkhöz, hiszen ketten, én és a testvérem, Sánta Zoltán, aki a zenekar gitárosa, Tiszakécskén élünk, a dobosunk, Czene Dávid pedig Martfűn. Ugyanígy igaz ez a basszusgitárosunkra, Béki Tomira is, még akkor is, ha ő újszászi. Az mindenesetre közös nevező, hogy nem nagyvárosiak vagyunk. Egyszerű, vidéki emberek, akiknek fontos az alföldi táj közelsége, hiszen ide köt az életünk.”

Hirdetés

A zenekarral élőben a közeljövőben május 24-én, pénteken este a szarvasi Zebra Club Stoner Túráján, illetve az Alpárfeszten lehet találkozni. További részletek a zenekar Facebook oldalán érhetők el.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,996KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók