Hirdetés
Hirdetés

Egy ügyvéd szerint nagyon jó a Wu-Tang Clan-lemez, amit soha nem hallhat senki

A Vice beszélt egy ügyvéddel, aki hallotta a Wu-Tang Clan egypéldányos, és csak néhány ember által hallott, 31 számos lemezét, aki nagyon meg volt elégedve vele.

Ahogyan arról már tegnap írtunk, a világ egyik legutáltabb emberét, Martin Shkrelit még 2017-ben elítélte a bíróság, majd elrendelte, hogy fizessen a megkárosított embereknek, ennek érdekében pedig adja el több értéktárgya között a Wu-Tang Clan Once Upon a Time in című lemezét, amiből egyetlen példány van a világon, és digitális formátumban sem elérhető. Az üzlet lezajlott, de titoktartás miatt nem lehet tudni, hogy kihez került a lemez, és azt sem, hogy pontosan mennyit fizettek érte.

Az amerikai kormány eladta a Wu-Tang Clan egypéldányos lemezét, de nem tudni, kinek

Valószínűleg többet fizettek érte, mint amennyiért azt Shkreli vette. Akkor arról szóltak a hírek, hogy a befektetésekkel foglalkozó Shkreli kétmillió dollárt fizetett azért, hogy aztán ne mutassa meg senkinek a dalokat. Ügyvédje, Benjamin Brafman azt nyilatkozta, hogy az eladás profittal zárult, és teljesen fedezte ügyfele adósságát, ami az április 9-i, legutolsó bírósági adatok szerint 2 238 482 dollár volt, vagyis az biztos, hogy valaki legalább ennyit fizetett a lemezért.

A vevőt a New York-i ügyvéd, Peter Scoolidge képviselte, aki azt mondta, hogy ez volt a legizgalmasabb ügy, amin valaha dolgozott. Hosszú volt, bonyolult, a szóban forgó tárgy pedig személyesen is nagyon érdekelte.

A bíróság épületében kaptuk meg a lemezt, én pedig nem zárom le úgy a tranzakciót, hogy ne győződnék meg az ingóság valódiságáról, ezért meghallgattam

– mondta Scoolidge, aki maga is rajongó, valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy alaposan végig is hallgatta a lemezt, vagy ha ennél eggyel rosszabb indulatúak lennénk, akkor azt feltételeznénk, hogy óradíjban fizetik. Mindenesetre az ügyvéd pontosan azt csinálta, amit azok az idegesítő emberek szoktak, akiknek rögtön az lesz életük koncertje/étterme/zenekara/bármije, amit a barátai kihagytak.

Eléggé emlékeztetett a ’90-es évekre. Az első album nagyon jó volt. Az első szólóalbumok mindegyike jó volt, például: Return to the 36 Chambers, Liquid Swords, Ironman, Only Built 4 Cuban Linx, bármi. Utána készítettek néhány albumot, amelyek talán nem voltak a legjobb munkáik, de ez olyan, mint a felsoroltak legjobb pillanatai. De senki ne reménykedjen abban, hogy valaha is hallani fogja

– az ügyvéd azt is elmondta, hogy a lemezt nem lehet kereskedelmi forgalomba hozni, és a korábbi hírektől eltérően ingyen se lehetne adni, a zenekar szerződésben korlátozta az eladáskor, hogy csak azok hallhassák, akik hajlandóak érte eleget fizetni. Scoolidge azt is elmondta, hogy a vevő nem magánszemély, és a következő 30-60 napban felfedik magukat, és sajtótájékoztatót tartanak majd.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,337KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk