Hirdetés

Egy napra koncertekkel teli online játék lesz az egyik legnagyobb cseh fesztiválból

Csehország egyik legnagyobb zenei fesztiválja, a Rock For People január 31-én virtuális fesztivált tart, ahol a résztvevők a bulin lófrálhatnak, ismerkedhetnek, és koncerteket is nézhetnek. Kell hozzá internetkapcsolat, webkamera, mikrofon, meg opcionálisan bekészített sör, és egy virtuális világban lehet fesztiválozni, külön avatarral, aztán a tervek szerint az egészet élőben is meg lehet ismételni júniusban.

Ettől még lesz rendes fesztivál is

A virtuális bulit nem a rendes fesztivál helyett, hanem kiegészítő élményként rendezik, és a szervezők hangsúlyozzák is, hogy ők továbbra is úgy tervezik, hogy a 30 ezer fős fesztivált megtartják június 10-12 között, olyan zenekarokkal mint a Green Day, Fall Out Boy, a Sum 41, a Skillet vagy éppen a Weezer.

Michal Thomes, a fesztivál igazgatója elmondta, hogy senki se úgy képzelje el a virtuális fesztivált, mint egy munkahelyi zoom meetinget, hiszen az egészhez egy olyan környezetet programoztak, mintha a fesztivál egy számítógépes játékba költözött volna.

Aki ismeri a fesztivál helyszínét az ellátogathat az ismerős helyszínekre

– mondta Thomes, így az egészet úgy kell elképzelni, mintha egy olyan számítógépes játékba csöppent volna, ahol éppen fesztivál van. A látogatók saját virtuális avatarokat hozhatnak létre, amiket teljesen személyre szabhatnak, és beülhetnek kocsmába, táncolhatnak a színpad előtt, ismerkedhetnek, beszélgethetnek, énekelhetnek, vagyis pont úgy viselkedhetnek mint egy rendes fesztiválon, csak otthon olcsóbb lesz a sör, és (vélhetően) tisztább a vécé. Eredetileg 1500 fősre tervezték az eseményt, de olyan gyorsan elfogytak a jegyek, hogy most egy újabb világot hoztak létre, ami ugyanaz lesz, ugyanazokkal a koncertekkel, de mégis korlátozott létszámmal, hogy ne legyen gond a technikával.

Koncertek is lesznek, a színpadokon cseh előadók mellett fellép a Nothing But Thieves, The Devil Wears Prada, a Crown The Empire vagy Kennyhoopla. Az online fesztivál csak a cseh közönségnek lesz elérhető, a belépő pedig 150 korona, vagyis nagyjából kétezer forint.

Az nem újdonság, hogy a népszerűbb játékokban már tartanak koncerteket, és mi is többször írtunk már arról, hogy a technológia és a zene idén annyira egymásra talált, hogy létrejött egy új műfaj, ami most még a rendes koncerteket helyettesíti, aztán majd vélhetően egy új turnéállomásként megjelenhet a virtuális tér is a turnékban, vagy éppen bárkinek lehetősége lesz ha személyesen nem is, de virtuálisan becsatlakozni a kedvenc zenekara világ másik végén tartott koncertjébe.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,016KedvelőTetszik
3,065KövetőKövetés
4,570FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk